Hopp til innhold

13-åring til sykehus etter motocross-ulykke

En 13 år gammel motocrosskjører skadet seg på Lånkebanen lørdag ettermiddag ved 15-tida.

Ambulanse på Lånke motorsenter.

Den skadde 13-åringen ble kjørt til St. Olavs Hospital i ambulanse.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK

Deltaker i midtnorsk mesterskap i motocross pål Lånkebanen.

Det hoppes høyt under mdtnorsk mesterskap i motocross på Lånkebanen. Det var under et slikt hopp at 13-åringen falt og skadet seg.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK
Lånke motorsenter

Ulykken skjedde under første runde i midtnorsk mesterskap i motocross, som arrangeres på Lånkebanen i stjørdal denne helga.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK

I følge vitner til ulykken skal 13-åringen ha falt av sykkelen sin under et høyt hopp, og så landet hardt ned på sykkelen, og deretter i bakken. Han var så skadet at han måtte bæres av banen.

– Gutten hadde smerter i buk og rygg, men skal etter det politiet har fått vite ikke være alvorlig skadd, sier operasjonsleder Oddbjørn Landsem ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

– 13-åringen ble sendt med ambulanse til St. Olavs Hospital for sikkerhets skyld, i tilfelle det skulle være en mer alvorlig skade enn først antatt, sier Landsem.

AMK-sentralen ved St. Olavs Hospital sendte lørdag kl 15 ut en pressemelding om ulykken ,hvor detheter at 13-åringen fikk lettere skader, og at tilstanden var stabil. Han fikk behandling på intensivavdelingen.

Ytterligere en skade

Stevneleder på crossbanen i Lånke er Morten Kleven. Han ville ikke kommentere ulykka overfor NRK.

I et senere heat skjedde ytterligere en ulykke.

– Denne gangen fikk en 14-15 år gammel deltaker skulderen ut av ledd. Han har også fått smerter i hånda og i håndleddet, sier Landsem.

Lørdagens løp er første runde av midtnorsk Mesterskap i Motocross, som arrangeres over fem helger i Lånke, Molde, Røros, Oppdal og Hemne.

Strengt regelverk

Motocrosskonkurransen på Lånke er et offisielt arrangement i regi av Norsk Motorsport Forbund NMF, ved lokallagene NMF Trondheim og Stjørdal Cross og Enduro klubb SCEK.

– Når det skjer en ulykke skal det skrives en egen rapport som oversendes oss, sier generalsekretær Roy N. Wetterstad i NMF til NRK.

– Skaderapporten skal alltid være signert av ansvarlig stevnelege.

Ifølge Wetterstad skal rapport skrives også der det kun oppstår små skader.

– Sjelden alvorlige skader

Roy N. Wetterstad mener motocross-sporten ikke er mer skadeutsatt enn andre idrettter.

– Det er store hastigheter, og ulykker kan skje i forbindelse med hopp og svinger, men det er ytterst sjelden at det skjer alvorlige ulykker.

Wetterstad forteller at motocross-sporten har strenge krav til medisinsk beredskap, med pålegg om både lege og flere ambulanser tilstede på alle arrangement.

Alle deltakere skal ha lisens, og er dermed forsikret for skader.

Personlig beskyttelseutstyr

– Vi har absolutte krav om at alle deltakerne skal ha på seg sikkerhetsutstyr.

– Det gjelder hjelm, hansker med beskyttelse, ryggplate, nyrebelter, spesielle støvler, kort sagt beskyttelse over hele kroppen.