Hopp til innhold

Truet med å tenne på mottaksleder

En asylsøker er arrestert etter at lederen for Rønningsåsen asylmottak i Namsos skal ha blitt tatt som gissel i går kveld.

Namsos mottak

Namsos mottak.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Ingen ble fysisk skadd, men ifølge etterforskningsleder i Namsos, Bernt Blom, var det dramatisk en stund og politiet kom til asylmottaket med våpen.

– Vi fikk opplysninger om at han truet med kniv og å tenne på seg selv og mottaksleder. Da er det klart at vi må utvise forsiktighet slik at vi ikke skader oss selv, og samtidig har kontroll over vedkommende som skal pågripes, sier Blom.

Holdt fanget i en time

Politi og ambulanse rykket ut klokka 21.30. Da hadde mottakslederen kommet seg fri fra gisselsituasjonen ved hjelp av en annen person som også er asylsøker. Mannen som skal ha holdt mottakslederen fanget i rundt en time ble arrestert klokka 22.19.

– Det var ikke noen dramatikk rundt selve pågripelsen, sier etterforskningslederen.

Ifølge politiet er det en del uro ved mottaket, men det er ikke meldt om gisselsituasjoner tidligere. Blom tror ikke det er mer bråk ved asylmottaket i Namsos enn det er andre steder i landet.

Skal avhøre vitner

Asylsøkeren som er arrestert vil bli avhørt i løpet av dagen. Deretter vil det bli bestemt om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Det er selvfølgelig dramatisk å bli truet med kniv og komme i en situasjon som dette, men jeg vil ikke si noe mer detaljert om hendelsesforløpet.

– Vi har ikke hørt hans forklaring og det gjenstår vitneavhør og en del etterforskning, sier Blom.