Hopp til innhold

Glad for at «Yasi» har sluppet taket

– Stormen har løyet. Vi har det bra men er uten strøm og uten vann, sier Erik Wåde Nielsen fra Steinkjer.

Erik Wåde Nielsen

Erik Wåde Nielsen er bosatt på nordøstkysten av Australia i delstaten Queensland der syklonen «Yasi» herjet i natt.

Foto: Privat

Han er bosatt på nordøstkysten av Australia i delstaten Queensland der syklonen «Yasi» herjet i natt. Sammen med tre andre norske ungdommer tilbrakte han stormnatta i et rom i et privathus i Townsville.

– Det var tidvis veldig bråkete og nervepirrende. Til tross for at vi hadde tapet vinduene så ble ei rute knust, og en stor palme veltet i hagen, forteller han.

I dag blåser det fortsatt mye, men de har vært ute i hagen og prøvd å rydde bort de verste tegnene etter stormen. Strøm- og vanntilførsel er ute av funksjon, men de norske ungdommene hadde tappet rikelig med vann i forkant, så de berger bra.

– Men det er veldig varmt og veldig fuktig, sier 25-åringen fra Steinkjer.

– Vi vet lite om hva som har skjedd

De norske ungdommene holder seg mest inne så de har liten oversikt over ødeleggelsene i nærområdet. Naboer de har snakket med har fortalt om store ødeleggelser på hus, men ingen personer skal ha kommet til skade i stormen.

– Vi vet ikke så mye ennå, men det skal være mange vinduer knust og tak som har blitt flerret av, sier han.

Erik Wåde Nielsen skulle vært på jobb i dag, men ble kontaktet av sin sjef som sa at alt i området var stengt inntil videre. Han er ellers usikker på hvordan det står til rundt omkring.

Batteriene til ungdommenes mobiltelefoner er i ferd med å lades ut, men alle har vært i kontakt med til dels bekymrede foreldre i hjemlandet. De går nå en ny natt i møte og håper at morgendagen vil bringe dem litt mer tilbake til normalen.