Hopp til innhold

Bjarne Håkon ler sist

I sommer fikk han sterk kritikk for å ha brukt sin statsrådfortid som lobbyist for barnehagekjeden Espira. Nå kan Bjarne Håkon Hanssen være den som ler sist.

Bjarne Håkon Hanssen

Bjarne Håkon Hanssen kan le sist i barnehagesaken.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Gunn Karin Gjul (Arbeiderpartiet)

Aps familiepolitiske talskvinne Gunn Karin Gjul har hørt på eks-kollega Bjarne Håkon Hanssens argumenter.

Foto: Stortinget

Regjeringen vil trolig endre det omstridte barnehageforslaget om utbytte og eiendomsoverdragelser fra private barnehager.

Ifølge VG onsdag vil de private barnehagene vinne fram med viktige deler av sin kritikk mot regjeringens forslag.

LES OGSÅ: Bjarne Håkon Hanssen slår tilbake

Åpner for andre måter

Aps familiepolitiske talskvinne Gunn Karin Gjul sier det endelige forslaget om de private barnehagene trolig ikke vil se ut som det gjorde i det opprinnelige høringsnotatet.

– Vi er åpne for å se på andre måter å gjøre regelen bedre og mer presis på, sier hun til VG.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen la før sommeren fram et forslag som innebar at kommunene, når barnehagedriften opphører, skal kunne kreve tilbake verdier som er bygget opp i barnehagen.

– Dette punktet blir trolig endret, ifølge Gjul.

SVs familiepolitiske talskvinne, Gina Barstad, sier regjeringen kommer til å innføre en form for kontroll av utbytte, men at dette nødvendigvis ikke kommer til å bli ordrett likt forslaget i høringsnotatet.

– Forslaget kan forbedres, ja. Vi ønsker at det ikke skal være mulig å sylte ned verdier i eiendom og så ta det ut etterpå. Men vi skal nå se på jussen i dette, sier hun.

Fikk hard kritikk

I sommer eksploderte kritikken mot tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen, fordi han solgte sine konsulenttjenester til barnehagekjeden Espira. Som statsråd satt han selv i regeringen og deltok i diskusjonene om barnehageforslaget han senere kjempet mot.

Arbeiderpartiets visepresident Marit Nybakk mente det var helt forkastelig og umoralsk «å selge opparbeidet kompetanse og kunnskap bak kulissene etter å ha gått inn i politikken av overbevisning».

Bjarne Håkon Hanssen vil i dag ikke kommentere utviklingen i barnehagesaken.

Marit Nybakk og Bjarne Håkon Hanssen

Marit Nybakk (Ap) sto fremst i flokken som kritiserte Bjarne Håkon Hanssen for å ha lobbet for barnehagekjeden Espira.

Foto: NRK/Scanpix