Hopp til innhold

RBK-reservenes revansjemulighet

Haugesunds tropp er full av spillere som ikke nådde opp i Rosenborg. På søndag kan RBK-floppene få sin revansje på Lerkendal.

Juska Savolainen fikk lite spilletid i RBK

Juska Savolainen (i midten av bildet), fikk lite spilletid i RBK. På sødag er han og tre andre tidligere Rosenborg-spillere tilbake på Lerkendal, denne gangen for Haugesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Vegar Skjerve, Are Trondseth, Jon Pelu og Juska Savolainen er alle tidligere Rosenborg-spillere.

Ingen av de hadde noen nevneverdig suksess i Trondheims-klubben, men på søndag er de alle tilbake på Lerkendal. Denne gangen med Haugesund-drakten på overkroppen.

– Jeg gleder meg veldig til å treffe igjen folkene der oppe. For meg og John (Pelu) er nok dette den største kampen vi kan spille i Norge, sier Juska Savolainen til rbk.no .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her er John Pelu i en av sine få kamper for RBK

Her er John Pelu i en av sine få kamper for Rosenborg.

Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Sliter med spilletid i Haugesund også

Finnen strevde med mange skader i sin tid i RBK, men fikk rettet opp noe av inntrykket få måneder før han forlot klubben til fordel for Haugesund i 2009.

– Jeg har mange gode minner fra tiden i Rosenborg, men de fire siste månedene var uten tvil de beste for meg. Etter å ha vært glemt og begravd som fotballspiller fikk jeg vist at jeg kunne gjøre mer enn å sykle på ergometersykkel, forteller midtbanespilleren.

Etter sin siste skadeperiode fikk han fem kamper på rad for RBK, der han blant annet spilte i mesterligaen mot Real Madrid.

Likevel ble finnen aldri den superspilleren RBK hadde håpet på, og heller ikke i Haugesund har han fått fast plass på laget.

– Jeg skulle gjerne hatt mer spilletid, men samtidig kan jeg ikke si noe når laget presterer bra, sier Savolainen til rbk.no.

Kan få revansje på Lerkendal

Midtstopperne Vegar Skjerve og Are Trondseth har begge fått en helt annen tillit i Haugesund enn de noen gang fikk i RBK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vegard Skjerve i hodeduell mot Morten Moldskred

Vegard Skjerve (t.v.) fikk endelig eliteseriespill da han skiftet klubb til Haugesund. Her i hodeduell mot Rosenborgs Morten Moldskred i kampen som endte 0-0 tidligere i sesongen.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

De var store talenter som juniorer hos Rosenborg, men stopperparet fikk ikke eliteseriespill før de skiftet klubb til Haugesund.

Søndag kan RBK-floppene få sin store revansje når de møter gamleklubben på Lerkendal.

Haugesund har ikke tatt poeng på bortebane siden 2. mai, men Savolainen lar seg ikke bekymre av statistikken.

– Dette er fotball og alt kan skje. Ingen forventer at vi skal ta noen poeng der oppe uansett, så vi kan bare gjøre vårt beste, sier han.