Hopp til innhold

Hoppet seg ut av EM-finalen

Begge de trønderske jentene hoppet seg ut av EM-finalen i dag.

Stine Kufaas

Stine Kufaas kom seg over 1.90, men det holdt ikke til finale.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Stine Kufaas hadde gode forsøk på 1,92 meter i høydekvalifiseringen, men klarte det ikke og ble utslått.

Småirritert og sint

Det gjorde henne både småirritert og litt sint. Hun gikk over 1,90 meter i første forsøk og håpet det skulle holde til finaleplass, selv om kvalifiseringshøyden var 1,92 meter.

- Jeg følte jeg hadde det som skulle til for å nå en finale, og jeg synes jeg fikk til mange bra hopp også. Jo, denne kvalifiseringen var slik at jeg følte jeg kunne hatt noe å gjøre i en finale, sa Stine Kufaas til NTB.

Hun endte på en delt 15.-plass i kvalifiseringen, men i og med at tolv hoppere gikk over 1,92, var trønderjenta sjanseløs.

Høyt nivå

- Det var et utrolig bra nivå på jentene i dag. For meg var det litt synd, for jeg hoppet jo bra og gikk over 1,90 meter, mente Kufaas, som har en personlig rekord på 1,93 meter.

- Jeg hadde bra forsøk på 1,92, så det var ikke så mye som skulle ha klaffet for at jeg ville ha gått videre. Nå må jeg innrømme at jeg er litt skuffet, men jeg la meg ned på benken noen minutter etter at det var over, og da fikk jeg roet meg.

- På vei inn i intervjusonen så jeg flere som gråt. Jeg har i alle fall ikke felt noen tårer over dette, sa Stine Kufaas, som blir å se i konkurranse neste gang i NM.

- Nå skal jeg ta meg en tur til Trondheim. Det er prioritert når jeg reiser hjem herfra, sa politistudenten.

Angelsen rev tre ganger

Tonje Angelsen var skuffet akkurat da hun rev seg ut av høydekvalifiseringen. 1,87 meter som hun tok i andre forsøk, var på ingen måte godt nok til å komme seg videre til finalen.

Hun åpnet på 1,78, som hun tok i første forsøk. Hun brukte ikke mer enn ett hopp på 1,83 heller, men slet litt mer på 1,87. Deretter ble lista lagt på 1,90 meter, centimeteren over Angelsens personlige rekord, og da ble det tre klare riv.

- Jeg var skuffet akkurat da jeg rev for tredje gang og var ute, men det gikk fort over, selv om jeg hoppet dårlig i dag, sa Trondheim-jenta.

Hun sa at det var lenge siden hun hadde fått hoppet ordentlig og mente hun kom til EM med litt for dårlige forberedelser.

- Jeg fikk absolutt ikke ut det jeg mener jeg er god for i denne konkurransen, sa Angelsen til NTB.

Hun forklarte den dårlige hoppingen med dårlig kommunikasjon mellom hodet og beina.

- Målet mitt i år er å gå over 1,90 meter. Jeg føler jeg ikke kan gi meg før jeg har klart det, sa hun.

Satser på NM

Nå skal hun vurdere om hun kommer til å stille i junior-NM. Det er det knærne som kommer til å avgjøre, for hun sliter med betennelse under begge kneskålene.

Dersom det ikke blir junior-NM, kommer Tonje Angelsens neste konkurranse til å bli senior-NM i Sandnes om tre uker.