Hopp til innhold

Mann funnet død i Namsen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den 61 år gamle Ragnar Egil Bakken fra Jessheim druknet i Namsen i Overhalla mandag ettermiddag.

Druknet i Namsen

Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen.

Foto: Privat

Tirsdag formiddag er det fortsatt uklart hvorfor 61-åringen havnet i elva, og døde. Mannen skal nå obduseres ved St. Olavs Hospital i et håp om å finne svaret.

Det som er klart er at mannen var alene da han fisket i Namsen, ovenfor Ranembrua i Overhalla i går ettermiddag. I 16.30 ble han observert flytende ved brua. Kort tid etter ble han dratt på land, og det ble satt i gang livreddende hjelp. Men mannen ble erklart død ei time senere.

Rodde ut

Egil Aslak Aursand Hagerup var en av de første som kom fram til elva etter at mannen ble observert flytende. – Min far og onkel så mannen ca 100 meter overfor Ranembrua, men han fløt raskt nedover strømmen. Vi tok båter og rodde ut, og sammen med to danske fiskere fikk vi mannen i land, forteller Hagerup til NRK.

Mannen var livløs da de dro han på land. – Jeg forsøkte munn-til-munn-metoden for å få liv i han, og jeg jobbet ganske intenst fram til ambulansepersonellet kom til etter ca. ti minutter, sier Hagerup.

Hadde redningsvest

Mannen hadde på seg vadere og flytevest da han ble funnet, og i følge lokale fiskere hadde han også fisket i Namsen tidligere. Så langt har ingen sett at mannen havnet i elva.

– Det er i øyeblikket middels vannføring i Namsen, men vannet er svært kaldt, opplyser Egil Aslak Aursand Hagerup.

Les også: