Hopp til innhold

Avlyser russeplaner etter dødsulykke

Russen på Hitra og Frøya er sterkt preget av dødsulykken der en jente (18) fra Hitra omkom natt til torsdag. Nå avlyser de alle planer frem til 17. mai.

Dødsulykke Frøya

En 18 år gammel jente fra Hitra omkom da hun kolliderte med en motgående bil natt til torsdag.

Foto: Tor Aage Hansen

– Vi har bestemt oss for at vi skal gå med sørgebånd, og det blir ikke noe mer alkohol eller russestreker. Alt blir forandret nå, sier russepresident Kim Niklas Sandvik ved Frøya videregående skole til NRK.no.

Onsdag kveld var den 18 år gamle jenta fra Hitra sjåfør for venner som skulle til en russefest på Frøya. Hun skulle ikke delta, og da hun kjørte hjemover alene kolliderte hun med en bil med ungdommer som skulle til festen.

Ulykken skjedde ved Skarsvågen, ca. 1 til 2 mil fra Frøyatunnelen.

Avhøres av politiet i dag

Ut fra funn på stedet tror politiet at det dreier seg om en frontkollisjon, der minst en av bilene holdt svært høy hastighet, melder NTB.

Føreren av bilen ligger fremdeles hardt skadet på St. Olavs hospital, men tilstanden er stabil, opplyser informasjonssjef Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til NRK.no.

De fire andre som var involvert i ulykken er mindre alvorlig skadet.

To av passasjerne fra bilulykka på Frøya onsdag kveld er skrevet ut fra sykehuset og blir avhørt av politiet i dag, opplyser Frøya lensmannskontor.

– Vi revurderer nå hele russetiden, og alle planene vi hadde er avlyst, sier Sandvik.

Vil ha på russeklærne

Likevel vil russen vise sin respekt med russeklærne på. Adresseavisen skriver at Sandvik synes det blir feil å avlyse russetiden helt.

– Det blir som om vi indirekte tar på oss skylden for hendelsen, sier han.

Lokalsamfunnet på Hitra og Frøya er sterkt preget av hendelsen.

– Dette er svært tungt for alle. Når sånne ting skjer her ute går det jo inn på alle sammen. Det som å miste en venn du aldri har kjent, sier Sandvik.

Planlegger markering

Russen planlegger nå en minnemarkering på ulykkesstedet og skolen på Hitra 17. mai.

– Vi har planer om å gjøre en markering i russetoget på 17. mai, men vi har ikke helt bestemt hva det blir til ennå, sier Sandvik.