Hopp til innhold

Rita får 90 mill til bom-hjelp fra Jens

Miljøpakken for trafikk i Trondheim får 90 millioner kroner ekstra når regjeringen i dag legger frem sitt forslag til det reviderte nasjonalbudsjettet.

Bomstasjon Klett

Mange pendelere sør for Trondheim er forbannet på bomstasjonen på Klett.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Den hardt prøvede bom-pakken i Trondheim får en hjelpende hånd fra regjeringen.

Arbeiderparti-politikeren, Susanne Bratli, stortingsrepresentant i Transport- og kommunikasjonskomiteen mener det er fremtidsrettet satsning.

– Her går kommunen og fylkeskommunen sammen om å bedre miljøet ved å redusere bilkjøring og heller satse på kollektivtransport, sier Susanne Bratli til NRK.

Mer enn en fordobling

I utgangspunktet skulle det brukes 60 millioner kroner på miljøpakken i 2010.
Nå foreslår regjeringen å øke bevilgningan, og tilsammen skal det brukes 150 millioner på vei i Trondheim. Pengene skal gå til å realisere allerede planlagte prosjekt.

– Disse pengene skal blant annet går til å prosjektere nye E6 fra Klett til Tonstad, si erbRatli.

Dermed framskyndes arbeidet med den vegstrekningen som er planlagt sist bygget i Miljøpakke Trondheim. De fleste protestene mot bomstasjonene har kommet fra kommunene sør for Trondheim, som mener de er med på å betale for veier inne i Trondheim de selv ikke bruker.

– I tillegg skal det bygges en ny lokavei i Forsøkslia, og det vil bli penger til sykkelvei, kollektivtiltak og sikkerhetstiltak, sier Bratli.

Det reviderte statsbudsjettet blir offentliggjort tirsdag kl. 10.15.