Hopp til innhold

Heimdalsdrapet for retten i dag

Kameraovervåkningsbilder og våpenbeslag knytter tiltalt til Heimdalsdrapet, mener påtalemyndighetene.

Bilundersøkelse
Foto: Bent Vidar Lindsetmo / NRK

Med minst 13 pistolskudd i kroppen ble Mahmed Jamal Shirwac funnet drept i bilen sin i Ringvålveien på Heimdal natt til 23.august i fjor. I dag starter rettssaken.

Vitne ikke innkalt

Shirwac skal sist ha blitt sett i Søndre gate tidligere på kvelden, men vitne derfra er ikke innkalt til rettssaken. Det tyder på at påtalemakten har andre og sikrere observasjoner på kontakten mellom den tiltalte og Shirwac drapsnatten, blant annet bilder fra overvåkingskamera ved en bensinstasjon. I bilen til den drepte vises bakhodet på vedkommende som påtalemakten mener er gjerningsmannen.

Tvunget psykisk helsevern

Tiltalte har sittet i varetekt siden han ble arrestert tre uker etter drapet. Psykiatrisk sakkyndige mener 26-åringen var og er psykotisk. Derfor har påtalemakten varslet at han må dømmes til tvunget psykisk helsevern.

Forsvarer John Christian Elden bekrefter at klienten hans ønsker hjelp:

- Han vil ikke ha psykiatrisk behandling fordi han angivelig har begått et drap han ikke har begått. Han vil ha psykiatrisk behandling fordi han trenger hjelp, sier Elden.

Viktige beslag

Den tiltalte er opprinnelig fra Oppdal, men er bosatt i Trondheim, ikke langt fra der drapet skjedde. Han skal ha ytret seg på nettforum i kritiske ordelag til personer som ikke er etnisk norske. Han hadde også bæretillatelse for flere våpen. Under rettssaken blir både PC- og våpenbeslag en viktig del av det påtalemakten mener knytter tiltalte til drapet på heimdal 23.august i fjor.