Hopp til innhold

Søker langs strendene

Politiet søker nå langs strendene i fjorden for å se om de kan finne de to mennene som fortsatt er savnet etter småbåthavariet mandag.

Lettbåt

Store mannskaper leter nå etter de to antatt omkomne etter småbåthavariet mandag.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Leteaksjonen ble satt i gang tirsdag ettermiddag etter at en mann ble funnet druknet ved Munkholmen i Trondheim ved 13.30-tiden.

To av de fem som var i småbåten ble funnet i live ved 18-tiden tirsdag. -Klamret seg til motoren

-Vi avsluttet redningsaksjonen seint tirsdag kveld og i dag, onsdag, søker vi etter de to siste mennene, som vi antar har omkommet, sier stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt, Jan Klyver.

Søket pågår nå fra Trondheim langs Malviklandet innover mot Stjørdal, Frostalandet og på Leksviksida.

-Ut fra opplysninger om hvor ulykken skjedde og informasjon om vind og strøm, har vi plukket ut de mest aktuelle områdene å lete i, forteller Klyver.

Store mannskaper

Både Kystvakta, redningsselskapet, Røde Kors og brannvesenet med dykkere deltar i leteaksjonen sammen med politiet. De kjører lettbåter langs strendene og enkelte steder letes det også på land.

- Det er vanskelig å si hvor fort vi kan finne dem, slikt varierer veldig, men vi skal holde på så lenge det er lyst og hvis vi ikke finner dem i løpet av dagen, gjør vi ei ny vurdering om letinga skal fortsette i morgen, sier Klyver.

Overlevende avhøres i dag

Skjærgårdsjeepen med fem menn kantret allerede mandag ettermiddag, men redningsaksjonen ikke kom i gang før nesten et døgn senere.

Ingen kan foreløpig gi noen forklaring på hvorfor de fem mennene ikke ble meldt savnet. De to overlevende vil bli avhørt av politiet i løpet av onsdag.