Hopp til innhold

Dragefest på Festningen

Arkitektstudentene på NTNU på Gløshaugen testa om teori holder i praksis. 50 fargerike drager svevde fredag over Kristiansten festning.

Studieåret åpna med at arkitektstudentene fikk tegne og bygge sin egen drage – og teste flygedyktigheta etterpå. Dragene var bygd i alle mulige former og farger, og lyste opp over Festningen.

- Det er fine værforhold og god stemning, og vi får dragene til å fly. Dette er en fin begynnelse på studietida. Jeg håper resten blir like bra, smiler student Julie Nordhagen.

Studentene, under ledelse av lærer Gunnar Fretheim, brukte torsdagen på å lage dragene. Og det var imponerende dimensjoner. En av de største dragene var større enn ei vanlig hagetrampoline.

- Dette er et kjempebra åpningsstunt, her får studentene lære teknologihistorie mens de blir kjent, sier Fretheim. Han forteller at dragen har vært et innslag på himmelen i flere tusen år. Og den har ikke bare blitt brukt til lek, som i dag.
– Drager har blitt brukt til fangst, krigføring og løfting, sier Fretheim.
- Det ligger også mye læring i et slikt prosjekt. Vi prøver å lage ultralette, men stabile konstruksjoner. Som også helst skal fly, ler Fretheim.

Til sammen hadde studentene bygd 50 drager, og stort sett alle kom seg fint opp i lufta.