Hopp til innhold

Fortviler over sein behandling

Flere søknader om oppreising etter overgrep og omsorgsvikt ved Osloveien skole i Trondheim er ennå ikke behandlet.

Osloveien skole

Gamle Osloveien skole, nå Stavne Gård.

Foto: NRK

Kommunen lovte at søknadene skulle behandles i løpet av seks måneder, men denne tidsfristen er gått ut. Tore Audun Johnsen, leder for støttegruppa Osloveien fortviler.

- Den 8. mai var det 120 søkere som hadde levert sin søknad, og det ble lovt at de skulle få en behandling av de innen en 6 måneder lang frist. Det er ikke holdt, og det betyr at 42 stykker ikke har fått den muligheten til en oppreisning i henhold til lovnadene.

Det sier Tore Audun Johnsen som er leder for støttegruppa Osloveien. I mai i år, vedtok Trondheim bystyre at søknad om oppreising til personer som opplevde overgrep eller omsorgssvikt ved Trondheim kommunes barnehjem eller Osloveien skole, skulle ha en behandlingstid på 6 måneder, såfremt den var tilstrekkelig dokumentert. I desember, 7 måneder etter, er det ikke alle som har fått søknaden ferdig behandlet.

Ekstra påkjenning

Jurist Mette Kollstrøm, som sitter i sekretariatet for oppreisningsutvalget, sier at noen av sakene er litt forsinket, men mener at tallet ikke er så høyt som 42.

- Nå er det dessverre sånn at det er saker vi ikke har fått behandlet ennå.

Tore Audun Johnsen mener at det er en ekstra påkjenning for de som ikke har fått saken behandlet innen de seks månedene som bystyret vedtok.

- Her går det mennesker rundt som har liten tiltro til Trondheim kommune i utgangspunktet. Det er mange som ennå ikke har tro på at de vil få den oppreisninga som de tidligere er blitt lovt. Her er det blitt lovt at vi skal bli behandla med respekt, og at søkerne skal få oppreisninga innen tilmålt tid.

Mette Kollstrøm har forståelse for at det er en ekstra belastning.

- Det er klart at dette her er vanskelige og tunge saker for den enkelte som da får en ekstra belastning ved å gå og vente på et svar.

I dag vil saken bli orientert om i formannskapsmøtet.