Hopp til innhold

- Det mest ekstreme jeg har gjort

Odd Ivar Donjem fra Trondheim vant NM i berg- og dalbanekjøring.

Odd Ivar Donjem
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

På en uke kjørte Donjem berg- og dalbane i over to hundre mil i fornøyelsesparken TusenFryd. Lørdag ble han kåret til norgesmester.

- Det er det mest ekstreme jeg har vært med på , forteller Odd Ivar Donjem til NRK Trøndelag.

Enorme påkjenninger

Distansen Donjem har tilbakelagt i berg- og dalbane tilsvarer avstanden mellom Oslo og Mosjøen, tur/retur.

Sammen med den andre finalisten, Rolf Christian Vabø fra Bergen, har han vært vektløs over tusen ganger. Han har vært utsatt for fire G rundt 700 ganger og tilbragt over 100 timer i forskjellige berg- og dalbaner.

- Vi startet rolig sist søndag, så ble det hardere og hardere, sier Donjem.

Underveis endret arrangøren reglene for å gjøre konkurransen mer utfordrende. Deltagerne fikk ikke ha på seg mer enn en t-skjorte og en uforet anorakk. Det ble satt ut en hageslange ved perrongen slik at de ble våte. Og de fikk servert mat blandet med snickers og tabascosaus.

- Jeg ble ikke kvalm underveis, sier Odd Ivar Donjem.

Legetilsyn

En lege fulgte deltagerne gjennom konkurransen.

- Det er klart dette har vært en vanvittig tøff opplevelse for deltagerne, noe de var fullt klar over da de meldte seg på. Men det har aldri vært alvorlig fare på ferde, sier lege Morten Munkvik i DinHelse.no

Lenge til neste gang

Odd Ivar Donjem vant en reise til USA, samt adgang til fornøyelsesparken på livstid. Allikevel blir det lenge til neste gang han entrer en berg- og dalbane.

- Det frister absolutt ikke, jeg tror det blir veldig lenge til neste gang. Uansett var det artig å vinne, jeg holdt ut for å forsvare Trondheims ære, sier den nybakte norgesmesteren til NRK.