Hopp til innhold

Mann er funnet død i snøen

En 64 år gammel mann ble søndag morgen funnet død i snøen på Havstein på Byåsen i Trondheim. Politiet opplyser at det er ingen tegn til ytre vold.

Krimtekniker på stedet. En død mann ligger med teppe over seg i snøen.

Krimtekniker på stedet. En død mann ligger med teppe over seg i snøen på en parkeringsplass i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård/NRK

Politiet fikk melding om den døde mannen klokken 7.25.

Kan ha falt

– Vi etterforsker saken. Det er litt tidlig å si hva dødsårsaken er, men han kan ha falt og slått seg, sier operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB. Mannen hadde parkert bilen sin på parkeringsplassen. Han er identifisert.

– Vi fikk melding fra helsevesenet om at de var på vei til området med ambulanse etter at det var funnet en person livløs i snøen, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Da nødetatene kom til stedet ble det slått fast at personen var død. Politiet opplyser at det var en del som tydet på at mannen hadde ligget der en stund.

– Det er relativt kaldt på Byåsen nå i morgentimene, og det har det også vært i natt. Hvor lenge kan vi dog ikke si sikkert. Så vi snakker nå med folk i området og etterforsker saken, sier operasjonsleder Aaslund.

Bodde på helse- og velferdssenter

Politiet opplyser til NRK at de vet identiteten til den avdøde, men at det er noe uklart hvilken tilknytning personen har til området.

Ifølge NTB hadde han parkert bilen sin på parkeringsplassen, og til Adresseavisen forteller politiet at mannen var beboer på et helse- og velferdssenter like ved.

Er det noen tegn til vold?

– Nei, det er ingen ytre tegn til det. Likevel har vi pr. nå ingen vitner eller indikasjoner om hva som kan ha skjedd. Så derfor leter vi nå i området etter noen som kan vite noe eller ha sett noe, svarer Aaslund.

Personen ble funnet like ved en bo- og serviceinstitusjon. Derfor snakker nå politiet med de ansatte ved institusjonen, blant annet for å avklare om den avdøde kan ha en tilknytning dit.

En mann ble funnet død på en parkeringsplass i Trondheim søndag morgen.

En mann ble funnet død på en parkeringsplass i Trondheim søndag morgen.

Foto: Henrik Sundgård/NRK