Hopp til innhold

Annonsører ut av iam.no

Flere selskaper trekker sine annonser fra nettsidene til iam.no. Maxbo sier de ikke ønsker å annonsere på nettsidene etter den negative oppmerksomheten rundt nettjenesten.

Maxbo på iam

Maxbo og Foreldre & Barn har trukket sine annonser fra nettstedet iam.no.

Foto: NRK

- Vi stanset annonseringen på iam.no i formiddag fordi nettjenesten er omstridt. Hvis det er slik at iam.no driver en ulovlig tjeneste ønsker vi ikke å knyttes til deres virksomhet, sier markedsdirektør Tina Karp i Løvenskiold Handel AS som driver byggevarekjeden Maxbo.

LES: Ny nettside vet alt om deg

Datatilsynet har sendt brev til iam.no med spørsmål om redegjørelse for driften.

Datatilsynets brev til iam.no

Datatilsynets brev til iam.no

Foto: faksimile

I brevet spør de om hvilke kilder som de benytter for å innhente opplysningene de publiserer, hvordan de sikrer korrekte og oppdaterte opplysninger, og hvordan de vil forhindre at skjulte nummer og adresser publiseres.

LES: Brevet fra Datatilsynet

Iam har fått 14 dagers frist på å svare Datatilsynet.

- Det er nok av andre nettsteder

Tina Karp sier til NRK at selv om sidene viser seg å være lovlige etter undersøkelsene fra Datatilsynet ønsker de ikke å ha sine annonser der.

- Det er nok av andre nettsteder å annonsere på, sier hun.

Karp forteller at flere kunder reagerte negativt og kontaktet Maxbo etter at de så annonsene deres på iam.no.

Maxbo kutter forbindelsene med nettsiden iam

Maxbo kutter forbindelsene med nettsiden iam

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Vi har beklaget til kundene at vi annonserte på nettsidene. Vi har ikke lyst å være på nettsider som ikke er legitime, sier Karp.

Karp forklarer at mediebyrået de bruker kjøpte plass på den nye nettjenesten.

- Vi kjøper både nettannonser direkte og gjennom et mediebyrå. Dette byrået har gjort en feil når de kjøpte plass til oss på disse sidene. Det beklager vi, sier Tina Karp.

Vil ikke støte folk

Også bladet Foreldre & Barn hadde annonser på nettsidene til iam.no. Ansvarlig redaktør Tjodunn Dyrnes i Foreldre & Barn Dyrnes sier til NRK at de nå har trukket sine annonser fra nettstedet.

- Vi har ikke noe interesse av å annonsere på nettsteder som kan virke krenkende eller støtende på folk. Derfor trakk vi våre annonser fra iam.no i formiddag, forteller Dyrnes.

LES: Vil vite hvordan de får informasjon

Hun sier at de bruker et annonsenettverk som plasserer annonser for dem.

- Vi trodde vi hadde klare nok avtaler med annonsenettverket. Det hadde vi ikke, og vil nå gjennomgå våre avtaler med dem, sier Dyrnes.

Foreldre og barn-redaktøren har fått e-post fra en leser som reagerte på at de annonserte på den omstridte nettsiden. Dyrnes avviser ikke at de kan komme til å annonsere på nettsidene en gang i fremtiden dersom Datatilsynet finner ut at tjenesten er legitim.

- Det vil vi i så fall vurdere nøye. Vi kommer uansett til å gjennom selskapet nøye, sier Dyrnes.

LES OGSÅ: - Dette kan koste liv

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger