Hopp til innhold

NRK.no inn i skolen

NRK tar sitt arkivmateriale opp fra kjelleren og inn i klasserommet. 31. august blir det digitale klipparkivet NRK Skole lansert over hele landet.

Video nsps_upload_2009_7_3_15_48_24_169.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Lanseringsvideo for NRK Skole. Klikk på bildet for å spille av klippet.

- Alle tekniske detaljer er på plass. Det er bare justeringer og oppgradering av sidene som gjenstår, sier medarbeider i redaksjonen Per Magnus Løvold.

Virtuelle klasserom

NRK tar skrittet inn i det virtuelle klasserommet ved at materialet lett kan brukes i verktøy som Fronter og It's learning. Disse brukes allerede av nesten alle skoler, høyskoler, og universitet.

Verktøyene blir brukt av lærere til beskjeder, og her leverer elever og studenter oppgaver. Lenker til klipp på NRK Skole kan lett integreres i publisert materiale.

Flere kategorier

Nå ligger det om lag 3000 radio og fjernsysnsklipp i NRK Skole og etter hvert blir det lagt til tusen til. Sidene er delt inn i kategoriene emne, personer, program eller lærerplan. I tillegg finnes det selvfølgelig en søkefunksjon.

Klippene som ligger inne nå egner seg spesielt godt i fagene norsk, samfunnsfag og naturfag.

Utvider tilbud

- Men det kommer stoff til flere fag, lover redaksjonen.

- Dette kan bli som boka Sofies verden, selv om det er tilrettelagt undervisning er det interessant for alle, sier Unni Hveem.

- Andre tjenester kommer til å bli lagt til etter hvert. Tilbud som er under planlegging er personifisering, tidslinjer, mer interaktivitet, både mellom redaksjonen og brukerne, og redigeringsmuligheter for deler av stoffet.

Prosjektet har stort potensiale og det vil bli videreutviklet med nye tjenester etterhvert som vi kartlegger nye behov i dialog med brukerne, sier Løvold.

NRK Skole-redaksjonen

NRK Skole redaksjonen: Mette Kristensen, Mirjam Svendsen, Mie Sundberg, Atle Markeng, Per Magnus Løvold, Berit Rossly og Unni Hveem.

Foto: Marit Holmquist Fenne / NRK

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger