Hopp til innhold

- Feil å skylde på likestillingen

Likestillingsombudet mener det er å snu problemet på hodet når barneombudet sier at likestillingen går på bekostning av barna.

Likestillingsombud Beate Gangås
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- Det er flere sider ved denne saken, men det å skylde på likestillingen for at situasjonen er sånn, tror jeg blir feil, sier likestillingsombud Beate Gangås.

Les: - Likestilling på barnas bekostning

Flest gode løsninger

- Likestillingen har jo faktisk ført til at flere fedre tar mer ansvar og ønsker mer samvær med barna. Og så er det viktig å huske på det at i omtrent nitti prosent av tilfellene, finner foreldrene frem til gode løsninger uten at de har behov for å gå til rettsapparatet, sier Gangås.

Saken fortsetter under videoen:

Video nsps_upload_2008_11_24_7_39_32_1778.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Barna i fokus

Når foreldre går til rettsapparatet, har at det gjerne har gått lang tid og det har vært alvorlige komplikasjoner og konflikter som går ut over barnet.

- Det er viktig at foreldrene ikke bare er opptatt av egne rettigheter, de må også være opptatt av sine plikter i forhold til omsorg for barn og de må helee tiden har barn i fokus, sier hun.

- Tragikomisk

- Barneombudets utspill om at likestilling går på bekostning av barna, blir som å skrive ut medisin uten å stille diagnose, sier leder i Foreningen 2 Foreldre, Roger Sollied Johansen i en pressemelding.

- Det er tragikomisk at barneombudet mener at likestilling mellom mor og far går på bekostning av barna. Det er motstanden mot likestilling som driver konfliktene i været, skriver Johansen videre.

- Utdatert lov

Foreningen mener at av problemene i dag er en utdatert barnelov .

Loven krever at barn skal ha en primær og en sekundær omsorgsperson etter samlivsbrudd.

- Når både mor og far har vært likestilte omsorgspersoner for barna i samlivet, og ingen av dem ønsker å skvises ut etter et samlivsbrudd, må nødvendigvis en slik foreldet barnelov føre til mange konflikter foreldre mellom, sier Johansen.

Foreningen 2 Foreldre mener debatten hadde blitt mer seriøs og konstruktiv dersom aktører som har barns ve og vel og dagsorden, hadde sett nøye på sakene og funnet ut hva som driver konflikten mellom foreldrene.

AKTUELT NÅ