Hopp til innhold

- Vil vurdere å vise Skomakergata

NRK utelukker ikke at folk nok en gang kan korte ned ventetiden til jul med "Jul i Skomakergata".

Henki Kolstad
Foto: Jan Nordby / NRK

Da Henki Kolstad, for mange kjent som skomaker Andersen, døde mandag , rant det inn kondolansehilsener fra NRKs lesere, som ønsket seg at NRK i år setter opp "Jul i Skomakergata" som Barne-TVs julekalender.

Folket vil ha "Skomakergata"

"En stor skuespiller er død. Jeg sender mine kondolanser til familie og venner. Nå synes jeg NRK skal vise Henki Kolstad den siste ære ved å vise "Jul i Skomakergata" i desember," skrev Camilla, i likhet med mange andre.

Les: Kondolansehilsningene

Men når Barne-TV begynner klokken 18 1. desember i år, blir det ikke til de kjente tonene av åpningsmelodien til "Jul i Skomakergata".

I år er det "Jul i Blåfjell" som er satt opp som julekalender, og det endres ikke.

Nett-TV: Se første episode av Jul i Skomakergata

- Vises på et annet tidspunkt

Men dette betyr ikke at folk må skrinlegge alt håp om å nok en gang kunne følge Jens Petrus Andersen, fru Enebær, bakemester Snipp, Stine, Jørgen, Tøfflus og alle de andre som holder til i Skomakergata.

- Selv om "Jul i Blåfjell" blir årets julekaleneder, utelukker vi ikke at "Jul i Skomakergata" kan vises på et annet tidspunkt enn ved Barne-TV-tid klokken 18, sier programredaktør i NRKs barne- og ungdomsavdeling, Vibeke Fürst Haugen til nrknyheter.no.

Hun mener at det at NRK nå har tre kanaler å programsette, åpner for at det kan gjøres plass til skomaker Andersen i Henki Kolstads skikkelse også i år.

Lytte til ønskene

Vibeke Fürst Haugen

Vibeke Fürst Haugen.

Foto: NRK

- Serien slår godt an blant de minste barna, og det er tydelig at det er mange voksne som har lyst til å finne frem gode minner med skomaker Andersen.

- Dersom mange av våre seere ønsker et gjensyn, bør vi vurdere over sommeren om den skal settes opp på programmet. Vi skal gjøre vårt arkiv tilgjengelig for folk og lytte til hva folk ønsker, sier Fürst Haugen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger