420 volts kraftlinje mellom Balsfjord og Hammerfest - Slik planlegges kraftlinja mellom Balsfjord og Hammerfest. - Foto: Illustrasjon / Statnett

Slik planlegges kraftlinja mellom Balsfjord og Hammerfest.

Foto: Illustrasjon / Statnett

Gigantkraftlinje må forsterkes

Statnett mener kraftlinja som skal berge Nord-Norge må forsterkes på grunn av Melkøya.

Statnetts planlagte kraftlinje mellom Narvik og Hammerfest blir enda viktigere om Statoil bestemmer seg for å stenge gasskraftverket på Melkøya permanent.

Det sier kommunikasjonsdirektør i Statnett Tor Inge Akselsen, som mener det er viktig at kraftnettet i Nord Norge blir forsterket slikt at det kan forsyne Melkøya med strøm.

– Det er svært viktig dersom en slik beslutning kommer, at sentralnettet i Nord-Norge blir forsterket slik at det har kapasitet til å forsyne Melkøya med strøm. Det har det ikke i dag.

Omstridt strømkabel

Kraftlinja mellom Narvik og Hammerfest har vært under planlegging siden tidlig i 2009, men møter motstand både fra samisk hold, og fra naturvernere.

Linja består av to frittstående prosjekter; ei linje fra Narvik til Balsfjord, og ei linje fra Balsfjord til Hammerfest.

I januar gikk Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ut og krevde at det må utredes å legge linja mellom Balsfjord og Hammerfest i bakken og under vann.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.