Andre nyheter

 • Bevæpnet politi i Alta

  En ung mann ble observert på Elvebakken i Alta med det som kunne se ut som et våpen. Politiet har bevæpnet seg og søkt i området uten resultat. De er usikre på om det var et våpen, og vet ikke identiteten til vedkommende.

 • Innbrudd i Hammerfest

  Politiet i Vest-Finnmark fikk melding om innbrudd på Høyden i Hammerfest. Det er stjålet gjenstander for 15-20.000 kroner. Politiet foretar åstedsundersøkelser på stedet, og oppfordrer folk i området til å påse at dørene er låst.

 • Sanksjoner mot reinbeitedistrikt

  Reindriftsstyret har pålagt reineiere i seks siidaandeler eller driftsenheter å sørge for at reintallet reduseres til det tallet Landbruksdirektoratet har satt. Det ble vedtatt på et møtet i Reindriftsstyret 10. september, om forholdsmessig reduksjon av reintallet. Dersom pålegget ikke følges kan de få tvangsmulkt, men reindriftsdirektør Ivar Ekanger sier det ikke er noe automatikk i dette.

 • Skylder penger

  Lønnskravene mot konkursrammede Mudenia Elektro i Kirkenes er enorme fastslår bostyrer Jonar Rushfeldt ovenfor Finnmarken.no. Han anslår at de samlede lønnskravene vil passere 10 millioner kroner. Mudenia skylder også 6,8 millioner kroner i merverdiavgift til staten, som var årsaken til at de ble slått konkurs.

 • Uklar framtid for høgskole

  Styret for Høgskolen i Harstad har foreløpig ikke bestemt seg for hvordan man ønsker at framtidig struktur skal være. På et styreseminar i går ble det enstemmig bestemt at de skal sende en delegasjon til UIT Norges Arktiske Universitet og Universitetet i Nordland for nærmere samtaler.

 • Advarer mot åpne løyper

  Friuftsorganisasjonene går sterkt imot at kommunene skal få lov til å åpne snøscooterløyper for fornøyelseskjøring. De mener at med mer morokjøring i naturen øker også ulykkene. Skadetall fra Finnmark viser at det er yngre menn som blir skadd under fornøyelseskjøring i helgene.

 • Goliat - Foto: Eni Norge /
  Foto: Eni Norge

  Goliat-riggen kommer i mars

  Tidsplanen for Goliat-riggen begynner nå å falle på plass. Ifølge den siste seilingsplanen fra Eni Norge, vil Riggen forlate verftet i Sør-Korea 31. januar neste år, og ankomme Polarbase ved Hammerfest 30. mars. Der vil den ligge i omlag to uker før den taues ut til Goliat-feltet, fire mil nord for Ingøy i Måsøy kommune. Riggen skal være på plass på feltet en av de siste dagene i april.

Se Nordnytt igjen

NRK Nordnytt

VIDEO: TV-sendinger fra NRK Nordnytt

Hør radio direkte og i opptak

Radio Nordnytt

RADIO: Hør sendingene her

Se Tromsø akkurat nå

Nettkamera Tromsø

Se Tromsø akkurat nå

Finsksendinga i opptak

DAB - digitalradio - Foto: Jon-Annar Fordal / NRK
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

RADIO: Hør sendinga her

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.