Andre nyheter

 • Starter allianse for sjømat

  Norske sjømatorganisasjoner har gått sammen og dannet Sjømatalliansen. Bak alliansen står blant andre Norges Fiskarlag og Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening. Formålet er å arbeide aktivt for internasjonal frihandel, slik at norsk sjømat får tilgang til alle markeder.

 • Høy fart på motorsykkel

  To sjåfører fikk natt til lørdag førerkortet beslaglagt da politiet i Harstad holdt fartskontroll i en 60-sone. En av dem var fører av en motorsykkel som hadde en fart på 125 km/t. Begge er menn i 20-årene, opplyser politiet.

 • Brann på Aronnes

  Politiet i Vestfinnmark melder om brann i en bolig på Aronnes. Alle nødetater rykket ut til stedet, og brannen er nå under kontroll. Det var tre barn i huset som oppdaget røyk som kom fra kjelleren, forteller operasjonsleder til NRK.

 • Mener pengene må tilbake til skolen

  Pengene som kommunene sparer på lærerstreiken, må føres tilbake til skolene, det mener Utdanningsforbundet i Finnmark.Under den pågående lærerstreiken er det Utdanningsforbundet som betaler lønn til de som er i streik. Dermed slipper Alta kommune og fylkeskommunen å betale ut lønn til de 200 lærerne som nå streiker i Alta. Disse pengene bør brukes på skolene, skriver forbundet i ei pressemelding.

 • Frakter gass til Litauen

  Litauen og Statoil har signert en avtale om leveranser av flytende naturgass, LNG, til landet, som ikke vil være avhengige av gass fra Russland. Ifølge Statoil vil det meste av gassen komme fra Snøhvit-feltet utenfor Hammerfest. Kontrakten har en varighet på fem år, og betyr at hvert år vil 6-7 LNG skip frakte gass fra Barentshavet til Baltikum.

 • Fikk illebefinnende på Charterfly

  Et charterfly på vei fra Alta til Kreta måtte i tretiden i natt gjøre en ekstraordinær nødlanding i Athen, etter at en passasjer ble syk og mistet bevisstheten om bord. Helsepersonell fra Norge var tilfeldigvis med på flyet, og ga førstehjelp samt stabiliserte mannen mens crew og passasjerer på flyet fra Aegean ble tilskuere, skriver Nordlys.no. Flyet ble stående to timer i Athen før det kunne fly videre til Kreta.

 • Tromsø på amfetamintoppen

  Tromsø er på topp i landet når det gjelder rusmisbrukere som bruker amfetamin. 64 prosent av rusmisbrukerne i Tromsø bruker amfetamin jevnlig, skriver iTromsø. Tilsvarende tall fra Oslo, Bergen og Trondheim er på rundt 45–50 prosent. Det er ferske tall fra Statens institutt for rusmiddelforskning som viser dette.

 • Hurtigruten måtte endre kurs

  Sørgående Hurtigruten Lofoten måtte i ettermiddag endre kurs mellom Hammerfest og Øksfjord etter at en mannlig, tysk turist var blitt akutt syk. Utenfor Hasvik kom redningsskøyta Gjert Wilhelmsen i møte med Hurtigruten, og pasienten ble løftet over og deretter videresendt til Hammerfest sykehus.Tilstanden til mannen var torsdag kveld stabil.

Se Nordnytt igjen

NRK Nordnytt

VIDEO: TV-sendinger fra NRK Nordnytt

Hør radio direkte og i opptak

Radio Nordnytt

RADIO: Hør sendingene her

Se Tromsø akkurat nå

Nettkamera Tromsø

Se Tromsø akkurat nå

Finsksendinga i opptak

DAB - digitalradio - Foto: Jon-Annar Fordal / NRK
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

RADIO: Hør sendinga her

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.