Andre nyheter

 • Isbjørn befridd fra garnrester

  En isbjørnen har i det siste blitt observert på Svalbard med garnrester rundt halsen i nærheten av Austfjordnes. Sysselmannen ba Norsk Polarinstitutt om å dra ut med helikopter for å befri den fra garnrestene. Bjørnen ble raskt lokalisert fra helikopteret, bedøvet og garnet rundt halsen ble fjernet uten problem. Det melder Sysselmannen på Svalbard.

 • Stor skogbrannfare

  Inntil det kommer betydelige mengder nedbør er det lokalt stor skogbrannfare i Midt- og Sør-Troms, på Finnmarksvidda og flere andre steder i landet. I Tromsø, Trondheim, Stavanger og Bergen ligger det an til rekordhøy gjennomsnittstemperatur for juli, melder Meteorologisk institutt.

 • Lavrov til Finnmark

  Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har bekreftet at han kommer til Kirkenes for å delta på 70-årsjubileet for frigjøringen av Finnmark. Det skriver Finnmarken. Arrangementet avholdes i oktober.

 • Blåste over lovlig grense

 • Nødetatene rykket ut til cruiseskip

  Ambulanse og brannvesen rykket ut til cruiseskipet Seven Seas Voyager, som ligger til kai i Harstad, skriver Nordlys. En passasjer skal være fraktet ut av båten ved hjelp av brannvesenet og ambulansepersonell.

Se Nordnytt igjen

NRK Nordnytt

VIDEO: TV-sendinger fra NRK Nordnytt

Hør radio direkte og i opptak

Radio Nordnytt

RADIO: Hør sendingene her

Se Tromsø akkurat nå

Nettkamera Tromsø

Se Tromsø akkurat nå

Finsksendinga i opptak

DAB - digitalradio - Foto: Jon-Annar Fordal / NRK
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

RADIO: Hør sendinga her

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.