Andre nyheter

 • Isbjørn angrep studentleir

  Arktisk naturguide-studiet hadde satt leir ved morena til Nordenskiöldbreen i forbindelse med et brekurs. Det skriver Svalbardposten.

  Mens studentene var på breen søndag, gikk det en bjørn i snubleblusset i leiren. Da de kom tilbake så de ingen bjørn, men i 02-tiden natt til mandag så isbjørnvakta en bjørn som kom mot leiren.

  – De prøvde å skremme bort bjørnen med cirka 50 signalskudd. Den lot seg ikke skremme og tok matlageret deres, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.Siden bjørnen ikke lot seg skremme valgte gruppa å trekke seg tilbake.

 • Krever utredning i Sør-Troms

  Ordførerne i Sør-Troms regionråd vil ha en egen utredning om samferdsel i regionen. Det er for å kartlegge behov som ikke er dekket av Nasjonal Transportplan i dag. Regionrådet vil ha bedre kommunikasjoner for å utvide bo- og arbeidsmarkedsområdet i Sør-Troms.

 • North Energy inn i Norskehavet

  Det Alta-baserte oljeselskapet North Energy kjøper ytterligere andeler i PL 484 i Norskehavet. Selskapet har inngått avtale med Dana Petroleum Norway AS, der North Energy overtar 18 prosent eierandel i lisensen.

 • Ny Finnmarksløpet-leder

  Medeier i Finnmarksløpet, Gunnar Nilssen, hentes inn som daglig leder for Finnmarksløpet 2015. Svanhild Pedersen har hatt jobben som siste tre årene, men hadde sin siste arbeidsdag 31. august.

 • Råkjørte med barn i baksetet

  Utrykningspolitiet har stanset en jente i 20-årene i en trafikkontroll i Alta. Ble målt til 101 kilometer i timen i en 50-sone. Vest-Finnmark politidistrikt forteller at sjåføren hadde et barn i baksetet under kjøringen.

 • 27 millioner i merforbruk i Tromsø

  Tromsø kommune ligger an til å bruke 27 millioner kroner mer enn budsjettert i år. Det går fram av en oversikt fra byrådet. På helse- omsorgssektoren vil det brukes 20 millioner kroner ekstra.

 • Lang kø tross gratis parkering

  Det er køkaos hver kveld på Alta lufthavn, når SAS og Norwegian lander på likt, til tross for at det er gratis parkering i 15 minutter like ved. Avinor innrømmer at situasjonen er uheldig, og sier de planlegger bedre skilting.

 • – Må revurdere gruvedumping

  Rapporten som fekk fiskeriministeren til å sei JA til lagring av gruveavfall i Repparfjorden i Finnmark er basert på feile målingar. –Fiskeriministeren må revurdera sitt ja til å bruka fjorden som avfallsplass, sier leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken. Fiskeriministeren vil ikkje kommentera saka.

Se Nordnytt igjen

NRK Nordnytt

VIDEO: TV-sendinger fra NRK Nordnytt

Hør radio direkte og i opptak

Radio Nordnytt

RADIO: Hør sendingene her

Se Tromsø akkurat nå

Nettkamera Tromsø

Se Tromsø akkurat nå

Finsksendinga i opptak

DAB - digitalradio - Foto: Jon-Annar Fordal / NRK
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

RADIO: Hør sendinga her

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.