Widerøe - FLERE PASSASJERER: Summen av antall kilometer passasjerene fløy, økte med 32 prosent. - Foto: Jens Kyed / NRK

FLERE PASSASJERER: Summen av antall kilometer passasjerene fløy, økte med 32 prosent.

Foto: Jens Kyed / NRK

2011 ble tidenes beste år for Widerøe

Mens morselskapet SAS fortsetter å levere minusresultater, går det så det suser for Widerøe. Flyselskapets resultat for 2011 var det beste noen gang.

Widerøe hadde et resultat før skatt på 370 millioner kroner i 2011, en oppgang fra 162 millioner kroner i 2010.

– Enkelte deler av virksomheten vår har faktisk også gått bedre enn vi planla, sier administrerende direktør Lars Kobberstad i en kommentar til tallene.

Summen av antall kilometer passasjerene fløy, økte med 32 prosent.

Merker konkurransen

– Alt i alt gir dette oss et økonomisk fundament til å ta tak i de utfordringene som vi står overfor i 2012. Stadig flere konkurrenter utfordrer oss, både på regionale ruter og på anbudsruter. Vi er ikke større enn at hver eneste passasjer er viktig for oss, og vi kommer ikke til å gi fra oss en eneste en til konkurrentene.

– Det skal Widerøe få til ved å tilby flypassasjerene et enda bedre produkt i form av hyppige frekvenser, god punktlighet og lave priser, slår administrerende direktør Lars Kobberstad fast.

Mistet ruter i nord

Video DAT mangler sikkerhetsststem - Foto: Nyhetsspiller /

DAT mangler sikkerhetsststem

Tidligere i år ble det kjent av Widerøe ble tildelt 13 av 18 regionale norske flyruter som har vært ute på anbud. Selskapet meste fire av rutene i Lofoten til Danish Air Transport (DAT), men overtok til gjengjeld rutene Florø – Oslo og Florø – Bergen fra DAT.

(NTB)

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
- Det norske luftforsvaret er på et lavmål, sier tidligere øverstkommanderende for luftstridskreftene i Nord-Norge. Sprekkdannelser i skroget på F16 setter stadig flere fly på bakken.
Kreftsyke Ken Åge Hansen i Meløy har siden i vår gått gjennom svært tøffe behandlinger og operasjoner. Da han kom hjem på permisjon nå nylig fikk han seg litt av en overraskelse.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her