Widerøe - FLERE PASSASJERER: Summen av antall kilometer passasjerene fløy, økte med 32 prosent. - Foto: Jens Kyed / NRK

FLERE PASSASJERER: Summen av antall kilometer passasjerene fløy, økte med 32 prosent.

Foto: Jens Kyed / NRK

2011 ble tidenes beste år for Widerøe

Mens morselskapet SAS fortsetter å levere minusresultater, går det så det suser for Widerøe. Flyselskapets resultat for 2011 var det beste noen gang.

Widerøe hadde et resultat før skatt på 370 millioner kroner i 2011, en oppgang fra 162 millioner kroner i 2010.

– Enkelte deler av virksomheten vår har faktisk også gått bedre enn vi planla, sier administrerende direktør Lars Kobberstad i en kommentar til tallene.

Summen av antall kilometer passasjerene fløy, økte med 32 prosent.

Merker konkurransen

– Alt i alt gir dette oss et økonomisk fundament til å ta tak i de utfordringene som vi står overfor i 2012. Stadig flere konkurrenter utfordrer oss, både på regionale ruter og på anbudsruter. Vi er ikke større enn at hver eneste passasjer er viktig for oss, og vi kommer ikke til å gi fra oss en eneste en til konkurrentene.

– Det skal Widerøe få til ved å tilby flypassasjerene et enda bedre produkt i form av hyppige frekvenser, god punktlighet og lave priser, slår administrerende direktør Lars Kobberstad fast.

Mistet ruter i nord

Video DAT mangler sikkerhetsststem - Foto: Nyhetsspiller /

DAT mangler sikkerhetsststem

Tidligere i år ble det kjent av Widerøe ble tildelt 13 av 18 regionale norske flyruter som har vært ute på anbud. Selskapet meste fire av rutene i Lofoten til Danish Air Transport (DAT), men overtok til gjengjeld rutene Florø – Oslo og Florø – Bergen fra DAT.

(NTB)

Flere nyheter

Krigsdrosje - Kristian Moldenæs og Gunnar Nesset med Chevroleten som statsminister Johan Nygaardsvold satt på med. - Foto: Arild Moe / NRK

Faren fikk drosjetur med statsministeren i 1940 – sønnen fikk ei krone av ham

Han var ti år og satt på med farens drosje i Øverbygd krigsvåren 1940. Tilfeldig fikk de en tur med statsminister Johan Nygaardsvold som var på flukt fra den tyske okkupasjonsmakta. Etterpå fikk han en krone av statsministeren. 74 år senere kjører han og NRK samme bilen.

Les saken
Fartsskriver mnipuleringsutstyr skjermbilde - 600 euro koster utstyret som på flere måter kan manipulere vogntogenes digitale fartsskrivere. - Foto: Birger Kjølberg / NRK

Betal fem tusen kroner, og du kan lure fartsskriveren

Statens vegvesen har avdekket at de nye digitale fartsskriverne i bruk i tungtransporten langt fra er sikre. For fem tusen kroner kan hvilken som helst europeisk lastebilsjåfør kjøpe utstyr som gjør det mulig å manipulere fartsskriverne, både mens de kjører og i ettertid.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Banen i Hanarøy idrettshall ble to meter for kort
Raymond Kolbjörnsen har brukt denne uken på å lage denne spektakulære nordlysvideoen.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her