Leteaksjon etter Hercules-flyet Siv, i Kebnekaise-området, Nord-Sverige. - ETT ÅR SIDEN FLYSTYRTEN I KEBNEKAISE: Her leter store mannskaper etter Herculesflyet, som hadde fem norske offiserer ombord. Alle omkom i flystyrten. Nå er rapporten ytterligere forsinket, og de pårørende må vente lenger på de endelige svarene på hva som skjedde. - Foto: Christian Nørstebø / Forsvarets forum. / Forsvarets Forum

ETT ÅR SIDEN FLYSTYRTEN I KEBNEKAISE: Her leter store mannskaper etter Herculesflyet, som hadde fem norske offiserer ombord. Alle omkom i flystyrten. Nå er rapporten ytterligere forsinket, og de pårørende må vente lenger på de endelige svarene på hva som skjedde.

Foto: Christian Nørstebø / Forsvarets forum. / Forsvarets Forum

Hercules-rapporten kommer først om noen måneder

Havarikommisjonens rapport etter Hercules-ulykka i Kebnekaise for nesten nøyaktig ett år siden blir ytterligere forsinket.

I løpet av ett år skal Statens havarikommisjon i Sverige presentere sine ulykkesrapporter. Men 15. mars er det ett år siden det norske Hercules-flyet styrtet i Kebnekaise-massivet og rapporten kommer ikke til å være klar.

Sluttrapporten lar vente på seg

– Vi kommer til å behøve noen måneder til, sier kommisjonens leder Mikael Karanikas til P4-nyhetene i Sveriges radio.

Etter flere utsettelser skulle rapporten med endelige svarer på hva som skjedde da flyet styrtet og fem norske offiserer omkom, komme i starten på april. Men nå er arbeidet altså ytterligere forsinket.

Årsaken er det svært omfattende materialet kommisjonen har å forholde seg til. melder P4-nyhetene i Sveriges radio.

Utredningsleder Agne Widholm i den svenske havarikommisjonen - Utredningsleder Agne Widholm i den svenske havarikommisjonen. - Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Utredningsleder Agne Widholm i den svenske havarikommisjonen.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK
Gjenstår praktisk arbeid

Havarikommisjonens rapport i etterkant av Hercules-ulykken skulle komme i januar. Deretter ble den utsatt til februar, så til i starten på april, og nå vil det altså gå enda noen måneder før svarene kommer.

– Vi har det meste på plass, og det har ikke kommet frem noe særlig ny informasjon, men det gjenstår en del praktisk arbeid, sa Widholm til TV2-nyhetene tidlig i februar.

De omkomne etter Hercules-styrten fraktes hjem - ALVORLIG ULYKKE: Fem norske offiserer omkom i flyulykka 15.mars 2012.

ALVORLIG ULYKKE: Fem norske offiserer omkom i flyulykka 15.mars 2012.

– Har bra oversikt

Før rapporten legges frem vil ikke Widholm si noe mer om hva konklusjonen vil bli.

– Men vi har bra oversikt over hendelsesforløpet og hva som har forårsaket ulykken, sier han.

Det stemmer med det leder for den norske Havarikommisjonen, Per Egil Rygg, sa til TV 2 i januar.

– Vi diskuterer veldig tydelige årsaksforhold. Vi vil komme med tydelige tilrådinger i sluttrapporten, sa Rygg i TV 2-intervjuet.


Vrakdeler fra Hercules-flyet i Kiruna - Vrakdeler fra Hercules-flyet i en hangar i Kiruna. - Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Vrakdeler fra Hercules-flyet i en hangar i Kiruna.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
- Det norske luftforsvaret er på et lavmål, sier tidligere øverstkommanderende for luftstridskreftene i Nord-Norge. Sprekkdannelser i skroget på F16 setter stadig flere fly på bakken.
Kreftsyke Ken Åge Hansen i Meløy har siden i vår gått gjennom svært tøffe behandlinger og operasjoner. Da han kom hjem på permisjon nå nylig fikk han seg litt av en overraskelse.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her