Frikadeller

Frikadellene kan lages i god tid og fryses.

Foto: NRK

Fristende frikadeller

Når ribben står på bordet skal den serveres med rødkål, surkål og frikadeller. Sånn som Bent Stiansen og Øyvind Bøe Dalelv gjør det i «Kvelden før kvelden».

Slik gjør du

Ha farsen i en blandebolle og tilsett mel, finhakket eller revet løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i farsen. Tilsett egg og arbeid det godt inn. Spe så med melk til en smidig farse.

Farsen trenger en del salt siden det er mye fett i medisterfarse.

Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt. Form frikadeller med en spiseskje og stek de på tre sider i fettet. Bruk middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte når de er ferdige. Frikadellene trenger å steke tre minutter på hver side.

Frikadellene kan stekes opp flere dager før servering og varmes i panne eller ovn ved servering. Vi lager alltid dobbel eller tredobbel porsjon.

Frikadellene kan fryses og tines i mikroovn ved uventede besøk.

Tips

Oppskrift: Ribbe med brun saus

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Bent Stiansen og Øyvind Bøe Dalelv i «Kvelden før kvelden» i 2013