Gullet glapp for Gitte

Men sølvet er Norges første medalje i et verdensmesterskap i karate på 22 år.

Gitte Brunstad og Wayne Otto

Gitte Brunstad og treneren hennes, Wayne Otto.

Lørdag 17:10 gikk finalen i karate-VMi klassen kvinner-68 kilo. 23 år gamle Gitte Brunstad fra Røyken møtte Alizee Agier fra Frankrike.

Kort tid etter var resultatet klart. Brunstad tapte 4-1.

Det er alltid surt å tape en finale. Men hun har gjort en kjempeprestasjon, sist en kvinne tok medalje i et VM var i 1984. Det viser at vi er på rett vei, og at vi har et godt lag. Hun var litt deppa og skuffet med en gang, men nå er hun fornøyd med sølvet, sier Dag Jacobsen, Kampsportforbundets pressekontakt.

Brunstads neste målsetningen er å kvalifisere seg til Europa-games i juni.

Sterk start

Brunstad imponerte stort da hun onsdag tok seg til finale med fem strake seire i mesterskapet i Bremen. I tur og orden slo hun Telma Rut Frimannsdottir (Island), Lucie Veithova (Tsjekkia), Ayse Abat (Finland), Merve Coban (Tyrkia) og i semifinalen Alisa Buchinger (Østerrike).

Dermed hadde hun sikret Norges første VM-medalje for senior siden Jørn Ove Hansen vant sølv i 1992. Hansen tapte den gang finalen mot engelske Wayne Otto, som nå er norsk landslagstrener.

976 utøvere fra 116 nasjoner deltar i karate-VM i Bremen. 49 av disse deltok i samme klasse som Gitte Brunstad.