Se det utrolige stuntet – mann flyr med hjemmelagde vinger

Med hjelp av en spillkontroll, en mobiltelefon og et par hjemmelagde vinger blir Jarno Smeets en ekte flygende hollender. Se det utrolige klippet her.

OPPDATERING: Vi har fått mange tips om at denne videoen er falsk. Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet.

_______________________________________________________________

– Følelsen av å fly var et j**la magisk øyeblikk, sier en tydelig rørt og opprømt Jarno Smeets i et Youtube-klipp som viser ham fly som fuglen (se klippet øverst i saken).

Den nederlandske ingeniøren la søndag ut klippet som for tiden har spredd sine vinger og flyr over internett med viral kraft.

Det viser Smeet ta av på albatrossvis og fly av gårde med et hjemmelaget par vinger.

Inspirert av Da Vinci

Wired er bare en av mange nettaviser som nå bidrar til å spre historien om Smeets flyprosjekt.

De skriver at Smeets fikk ideen om å fly av sin bestefar, som lenge arbeidet med en flygende sykkel uten å lykkes.

Smeets den yngre fant imidlertid fort ut at den ideen var fysisk tilnærmet umulig å realisere. Han lot seg i stedet inspirere av en annen mann med fascinasjon for ideen om det flygende mennesket; Leonardo da Vinci.

Den legendariske italienerens tegninger ga ham ideen til å bygge sine egne vinger. Tanken var å bygge vinger med mekanikk lik det som brukes på avanserte proteser, for å etterligne fuglenes vinger.

Og som sagt, så gjort. Det tok ham åtte måneders arbeid før han var ferdig, men søndag ble turen på rundt hundre meter gjennomført. Og følelsen av å fly for egen maskin beskriver han best selv:

– Den beste følelsen jeg har kjent i hele mitt liv

I en pressemelding sier Smeet at han har brukt to spillkontroller fra Nintendos Wii-konsoll, et akselerometer fra en HTC Wildfire-smarttelefon, og Turnigy-motorer.

Selve vingene er på 17 kvadratmeter og er laget av blant annet en drage og master som brukes til vindsurfing.

«Jeg har alltid drømt om dette, men etter åtte måneders hardt arbeid, sjekking og testing, har jeg endelig fått lønn for strevet», skriver Smeets på sin Youtube-profil.

Sitter du nå foran skjermen og drømmer om å fly av gårde, er det mulig å få inspirasjon på Smeets blogg, der han har delt det meste gjennom det åtte månedene med arbeid.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)