Hopp til innhold

Se det utrolige stuntet – mann flyr med hjemmelagde vinger

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med hjelp av en spillkontroll, en mobiltelefon og et par hjemmelagde vinger blir Jarno Smeets en ekte flygende hollender. Se det utrolige klippet her.

OPPDATERING: Vi har fått mange tips om at denne videoen er falsk. Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet.

_______________________________________________________________

– Følelsen av å fly var et j**la magisk øyeblikk, sier en tydelig rørt og opprømt Jarno Smeets i et Youtube-klipp som viser ham fly som fuglen (se klippet øverst i saken).

Den nederlandske ingeniøren la søndag ut klippet som for tiden har spredd sine vinger og flyr over internett med viral kraft.

Det viser Smeet ta av på albatrossvis og fly av gårde med et hjemmelaget par vinger.

Inspirert av Da Vinci

Wired er bare en av mange nettaviser som nå bidrar til å spre historien om Smeets flyprosjekt.

De skriver at Smeets fikk ideen om å fly av sin bestefar, som lenge arbeidet med en flygende sykkel uten å lykkes.

Smeets den yngre fant imidlertid fort ut at den ideen var fysisk tilnærmet umulig å realisere. Han lot seg i stedet inspirere av en annen mann med fascinasjon for ideen om det flygende mennesket; Leonardo da Vinci.

Den legendariske italienerens tegninger ga ham ideen til å bygge sine egne vinger. Tanken var å bygge vinger med mekanikk lik det som brukes på avanserte proteser, for å etterligne fuglenes vinger.

Og som sagt, så gjort. Det tok ham åtte måneders arbeid før han var ferdig, men søndag ble turen på rundt hundre meter gjennomført. Og følelsen av å fly for egen maskin beskriver han best selv:

– Den beste følelsen jeg har kjent i hele mitt liv

I en pressemelding sier Smeet at han har brukt to spillkontroller fra Nintendos Wii-konsoll, et akselerometer fra en HTC Wildfire-smarttelefon, og Turnigy-motorer.

Selve vingene er på 17 kvadratmeter og er laget av blant annet en drage og master som brukes til vindsurfing.

«Jeg har alltid drømt om dette, men etter åtte måneders hardt arbeid, sjekking og testing, har jeg endelig fått lønn for strevet», skriver Smeets på sin Youtube-profil.

Sitter du nå foran skjermen og drømmer om å fly av gårde, er det mulig å få inspirasjon på Smeets blogg, der han har delt det meste gjennom det åtte månedene med arbeid.