Vil ikke røre blomsterhavet

Bergen kommune vil la den blå steinen fungere som sørgemonument så lenge som nødvendig. Alle hilsener vil trolig bli bevart for ettertiden.

Blomster på den blå steinen i Bergen sentrum

SPONTANT SØRGEMONUMENT: Bergenserne har valfartet til den blå steinen for å dele sin medfølelse etter terrorangrepene.

Foto: Arne Ellingsen

- Vi diskuterer allerede hvordan vi skal ta vare på den blå steinen slik den nå ser ut, sier fungerende informasjonsansvarlig i Bergen kommune, Ola Henning Målsnes, til bt.no.

Over 30.000 mennesker deltok i fakkel- og rosetoget mandag. Mange av disse, og flere andre sørgende, har lagt ned blomster og kort ved det populære møtestedet på Kong Olav Vs plass.

Det er Bergen Byarkiv som har bedt kommunen sørge for å bevare sørgemonumentet for ettertiden. Nøyaktig hvordan det vil skje, er foreløpig uklart. Da Kong Olav døde i 1991, ble alle hilsener og barnetegninger fra Slottsplassen lagt inn i Slottets arkiv.

LES OGSÅ: - Ikkje høgreekstreme miljø i Hordaland | - Det er ikke hver dag vi får nye medlemmer som er født i 1918 | - Dette viser at ekstremister fins i alle grupperinger

Kommunen vil heller ikke rydde den blå steinen i nær fremtid. Målsnes sier det er ventet at flere vil bruke steinen når navnene på alle dødsofrene er sluppet av politiet, og at det derfor ikke er aktuelt å fjerne blomsterhavet.