Hopp til innhold

Trolig Brann-retur for Askar

Branns sportssjef vil ikke si hvor mange nye spillere han trenger før neste sesong. Men publikumsyndingen Amin Askar, som er på utlån, får trolig komme tilbake.

Amin Askar

PUBLIKUMSFAVORITT: Amin Askar har kontrakt med Brann i to sesonger til, men for øyeblikket er han på utlån til Sarpsborg, som han snart skal spille cupfinale for. Brann bekrefter at de ønsker Askars tjenester i eliteserien neste sesong.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Brann holder foreløpig spillerkabalen tett til brystet.

– Først må det økonomiske på plass, sier sportssjef Rune Soltvedt i nyopprykkede Sportsklubben Brann.

Han er klar på at pengeflommen i Fotball-Norge, og på Stadion, ikke renner så fritt som før. Selv ikke for et lag som er tilbake i eliteserien.

– Tidligere kunne ting kanskje avklares på et kvarter, nå må vi bruke mye tid på det økonomiske. Vi har en plan som vi jobber med, men jeg kan ikke tallfeste hvor mange spillere vi trenger ennå, sier Soltvedt til NRK.

Sportsjef Rune Soltvedt i Brann under presentasjonen av venstreback Ruben Kristiansen

ORDKNAPP: Sportssjef Rune Soltvedt i Sportsklubben Brann.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Brann kunngjorde nylig at tre spillere i årets A-stall ikke får være med videre: Øystein Øvretveit (21), Alejandro Castro (25) og Kenneth Udjus (32). I tillegg har Erlend Hanstveit (34) kunngjort at han legger opp.

– Kan du sin om dere jakter på spillere i konkrete posisjoner, som en spiss eller en keeper?

– Alt kommer an på hvor mye midler vi har til rådighet.

Askar venter tålmodig

30-årige Amin Askar fra Moss har vært i Brann siden 2012, men ble lånt ut til Sarpsborg 08 foran årets sesong. Askar har startet 26 av lagets 28 kamper og kommet inn som innbytter i de to øvrige. To scoringer i eliteserien er det også blitt.

Det store spørsmålet er hvilken drakt han har på seg neste sesong.

– Jeg har ikke pratet med noen i Brann om min fremtid. Kontrakten min gjelder ut 2017-sesongen, men jeg har ikke tenkt så langt. Vi får ta det når begge parter er ferdig med sitt. Jeg har alltid trivdes i Bergen og i spillergruppen der, det kommer ikke til å stå på det, sier Askar til NRK.

Amin Askar i kamp mot Brann 2015

MØTTE BRANN: Sarpsborgspiller Askar (til h.) i kamp mot Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Amin er på utlån, men han er vår spiller. Tanken er at han skal tilbake til Brann etter denne sesongen, sier sportssjef Rune Soltvedt.

Askar er en av spillerne som tjener svært godt i økonomisk hardt prøvede Brann. Utlånet gjorde klubben i stand til å hente to spillere på lån fra Start.

Klar for cupfinalen

Brann er allerede klar for opprykk til eliteserien. Sarpsborg og Askar har kun æren å spille for i de to siste seriekampene, men møter Rosenborg i cupfinalen 22. november.

– Hvor viktig har det vært for deg å få spille i eliteserien i år?

– I en fotballkarriere er det sportslige det aller viktigste. For meg er det utvilsomt positivt at jeg har fått spilt i eliteserien, pluss mange cupkamper, sier Askar.

Sportssjefen i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, svarer dette på om klubben ønsker mossingen med videre.

– Han har klart seg bra, vi er veldig fornøyd med lånet. Det er ikke tatt noen beslutning. Utgangspunktet er at han skal tilbake til Brann. Vi vil gjøre opp status etter sesongen, sier Berntsen.