Tilbyr livskrisehjelp til personer som var i nærheten av terrorangrepene

Flere personer fra Bergen skal ha vært i umiddelbar nærhet til terrorangrepene i Paris. Nå ber byrådslederen dem ta kontakt med kommunen.

Harald Schjelderup

TILBYR HJELP: Byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup (Ap).

Foto: Sølve Rydland / NRK

Bergen kommune tar nå på eget initiativ direkte kontakt med personer var berørt av terroren i Paris.

Bakgrunnen er at kommunen, blant annet gjennom media, har fått informasjon om at flere av kommunens innbyggere opplevde terrorhandlingene på nært hold. BT erfarer at minst fem personer fra Bergen var i konsertarenaen Bataclan da terroristene begynte å løsne skudd.

– I løpet av helgen har vi fått melding om personer som var i direkte nærhet til terroraksjonene, sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap).

LES OGSÅ: – Det viktigste er at folk fortsetter å gå ut og lever livet

Kommunen samarbeider med legevakten for å tilby personene støtte og hjelp. Ingen har så langt oppsøkt kommunen på eget initiativ, og Schjelderup ønsker derfor å informere om tilbudet.

– For oss er det viktig at alle bergensere som har vært direkte eller indirekte berørt av terroren i Paris, blir godt ivaretatt, sier byrådslederen.

– Vi har en egen livskrisehjelp som står klar til å hjelpe de som har behov for det. Vi ønsker å gå ut med denne informasjonen for å fortelle at alle som ønsker hjelp eller støtte, kan ta kontakt, sier Schjelderup, som understreker at kommunen ønsker at alle som var i nærheten av angrepene skal ta kontakt med Livskrisehjelpen.

Minst 129 personer mistet livet i angrepene i Paris fredag.

LES OGSÅ: Ingen pågrepet etter storstilt politiaksjon i Belgia