Hopp til innhold

Strandebarm vant Klassequizen: – Tenk at vi som er en så liten skole skulle vinne hele greien

– Dette har jeg drømt om helt siden femte klasse, jublet Sander Eide Aase (16) da resultatet av årets Klassequiz-finale endelig var klart.

Strandebarm skule vant Klassequizen 2019

SMARTEST I LANDET: Laget fra Hardanger gjorde rent bord i finalen i Oslo. Fra venstre: Martin Holmen (Programleder i MP3), Sander Eide Aase, Tove Haslum (foran), Torstein Måge og programleder Selda Ekiz.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tiendeklassingene fra Kvam i Hardanger slo Tranby skole fra Buskerud og ble dermed best av 543 skoler i den landsdekkende kunnskapskonkurransen «Klassequizen» på NRK.

Vinnerlaget ble behørig feiret av venner, medelever og andre sambygdninger i ungdomshallen i Strandebarm lørdag kveld.

– Vi er kjempestolte! Tenk at vi som er en så liten skole skulle vinne hele greien, jublet Tove Haslum, Torstein Måge og Sander Eide Aase.

Strandebarm skule vant Klassequizen 2019

SLAPP JUBELEN LØS: Slik så det ut da vinnerlaget ble feiret av sambygdinger lørdag kveld.

Foto: Tale Hauso / NRK

Får direktesendt MP3-besøk i premie

Den kombinerte barne- og ungdomsskolen får dermed besøk av NRK MP3, som tar med seg noen av landets kjente artister og gjester og lager et stort event med direktesending på skolen 28. mai i år.

Elevene selv begynte å få troen på slutten av finalen, men sier de på forhånd aldri hadde trodd de skulle gå til topps i konkurransen.

Se vinner-øyeblikket her:

– Troféet skal ikke sjekkes inn på flyet

Nå skal troféet hjem til Hardanger, og vinnerlaget lover å ta godt var på trofeet på veien.

– Vi skal i alle fall ikke ha den som innsjekket bagasje på flyet. Det er den for dyrebar til, sier Sander, som i høst gjorde seg bemerket ved å søke på rådmannstillingen i Hurdal kommune i Akershus.

Ser klassequizen på storskjerm i Strandebarm
Foto: Tale Hauso / NRK

Måtte holde seieren hemmelig

Finalen ble sendt på NRK1 lørdag kveld, men opptaket ble gjort lørdag 13. april. Vinnerlaget, bestående av Tove Haslum, Torstein Måge og Sander Eide Aase, har derfor vært nødt til å holde seieren hemmelig for alle andre i over en måned.

Lørdag kveld kunne de endelig slippe jubelen løs på samfunnshuset i Strandebarm, hvor de så finalen sammen med rundt 60 andre elever og sambygdinger.

Torstein Måge, Tove Haslum og Sander Eide Aase

HOLDT SEIEREN HEMMELIG: Torstein, Tove og Sander fotografert på samfunnshuset i Strandebarm like før storskjerm-visning av finalen. På dette tidspunktet vet fortsatt ingen andre i salen at laget har vunnet finalen.

Foto: Tale Hauso / NRK

Bergensskole tok tredjeplassen

Også Hop oppveksttun skole fra Bergen var med i finalen og kom på tredjeplass, bak Tranby.

De øvrige skolene i finalen var Vadsø skole (Finnmark), Myre skole (Nordland), Tryggheim Forus barne- og ungdomsskole (Rogaland), Smestad ungdomsskole (Oppland), Eid ungdomsskule (Sogn og Fjordane) og Borre ungdomsskole (Vestfold)

Lagene var gjennom 15 kategorier fra mange ulike tema før programleder Selda Ekiz kunne gratulere tiendeklassingene fra Hardanger som vinnere.

Årets klassequiz var den sjuende i riksdekkende utgave. Her kan du lese resultater fra hele lande.

Strandebarm skule