Hopp til innhold

Stenger oljefelt etter fregattkollisjon

Equinor opplyser at de stenger gradvis ned driften på Stureterminalen i Øygarden. Fem oljefelt stenger produksjonen.

Stureterminalen i Øygarden i Hordaland

STENGER: Stureterminalen blir gradvis stengt ned.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil

SISTE: Stureterminalen og Kollsnes-anlegget vil starte opp igjen torsdag ettermiddag.

Det opplyste Equnior i en pressemelding torsdag morgen.

Personell som ikke har beredskapsoppgaver i forbindelse med kollisjonen mellom en fregatt og en tankbåt, ble også evakuert.

– Dette er et føre var-tiltak. Jeg har ikke antallet ansatte som blir evakuert foran meg, men det er i hvert fall syv ansatte som blir igjen som en del av beredskapen ved anlegget, sier pressekontakt i Equinor, Elin Isaksen.

Stenger gassanlegg

Sturetermnialen i Øygarden kommune er en av Equinors utskipningshavner for råolje. Råolje fra Oseberg-, Grane-, Svalin-, Edvard Grieg- og Ivar Aasen-feltet blir fraktet til anlegget via rørledninger på flere hundre kilometer.

Equinor opplyser at gassanlegget på Kollsnes i Øygarden også blir stengt ned som en «operasjonell følgeeffekt».

Ifølge Dagens Næringsliv har produksjonen på både Ivar Aasen-feltet og Edvard Grieg-feltet stengt. Også Grane, Oseberg og Troll A er nedstengt, ifølge avisen.

– Vi er avhengig av å eksportere vår olje til Stureterminalen. Når den nå er stengt, er det normal prosedyre å stenge ned produksjonen. Vi regner med at dette ikke vil ta altfor lang tid, sier kommunikasjonsdirektør i Lundin, Frøydis Eldevik.

Stureterminalen

Ferdselsforbud i Øygarden

Equinor opplyser på sin hjemmeside at anlegget tar imot 120 oljetankskip og andre typer tankskip årlig.

Vest politidistrikt opplyser at det også er innført et ferdselseforbud på sjø, land og i luften i området rundt kollisjonsstedet.

«Ferdselsforbudet på sjø er 1500 meter fra havaristen, på land er ferdselsforbudet 1000 meter fra havaristen. Ferdsel til og fra boliger som befinner seg innenfor ferdselsforbudet på land vil ikke omfattes av ferdselsforbudet. Avinor har innført ferdselsforbud i luftrommet over samme området. Dette ferdselsforbudet gjelder også bruk av droner.»

Ferdselsforbud i Øygarden

FORBUD: Dette er området det er innført ferdselsforbudet

Foto: Vest politidistrikt