Statsbudsjettet, Sogn og Fjordane

 • Hadde håpa på meir pengar

  Ordførar Arnestein Menes frå Senterpartiet i nye Sogndal kommune er også skuffa over at regjeringa ikkje vil belønne dei nye kommunane med meir pengar. Heller ikkje for den nye storkommunen i indre Sogn var statsbudsjettet lysteleg lesnad.

 • Skuffa kommunar

  Skuffelsen er stor i dei nye storkommunane i Sogn og Fjordane. Kommunane som har slått seg saman hadde nemleg håpa på betre økonomisk utteljing i forslaget til statsbudsjettet. Kommunedirektør Ole John Østenstad i nye Sunnfjord kommune meiner regjeringa undervurderer kva det kostar å slå saman kommunar. For Sunnfjord sin del betyr budsjettframlegg reduserte overføringar på åtte millionar kroner.

  Kommunedirektør i Sunnfjord kommune Ole John Østenstad
  Foto: Aleksander Åsnes / NRK
 • Oppgraderer tunnelar

  Regjeringa har sett av 167 millionar kroner i statsbudsjettet til oppgradering av Gudvangatunnelen og Flenjatunnelen på E16 i Aurland. Også Borgundtunnelen og Seltatunnelen på E16 i Lærdal skal oppgraderast med blant anna nye vifter, lys og naudutstyr.

 • Ingen pengar til Stad skipstunnel

  I dag kom forslaget til statsbudsjett for 2020 utan oppstartsmiddlar til skipstunnelen. – Vi hadde store forhåpningar til at regjeringa ville komme med eit endeleg klarsignal i dag, seier prosjektleiar for Stad skipstunnel, Randi Humborstad.

  Stad skipstunnel
  Foto: KYSTVERKET/SNØHETTA