Søviknes tapte valget

Kampen om en plass i sentralstyret endte med tap for Os-ordfører Terje Søviknes.

Terje Søviknes.

Ordfører i Os Terje Søviknes ønsker seg en plassi sentralstyret i partiet. Det avgjøres søndag.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Jeg er jo litt skuffet rett etter å ha tapt en kampvotering, men dette er ikke verdens undergang. Jeg har mange spennende oppgaver foran meg, sier han til NRK Søndagsavisen rett etter at resultatet er klart.

Først på talerstolen

Søviknes gikk først på talerstole søndag formiddag etterfulgt av sin rival Bård Hoksrud for å fremme sitt kanditatur. Og det er bompengeopprøret i Frp som har vært det store samtaleemne den siste tiden, og også det som har vært tema i forhold til hvem av de to som skulle inn i sentralstyret.

Begge de to var ferdige med sine taler klokken 11.10 og klokken 11.45 var det klart at Søviknes ikke kom inn i sentralstyret.

Færrest stemmer

Det var fire kandidater og Søviknes fikk færrest stemmer av de fire kandidatene, skriver NTB. Han fikk 99 de andre tre kandidatene fikk mellom 125 og 131 stemmer med Bård Hoksrud som den mest populære.

Du fikk færrest stemmer?

– Det ble jo bompengesaken som fikk mest fokus, og flere fylkeslag gikk sammen om de andre kandidatene. Dermed ble det ikke meg, sier han til NRK.

Det har vært spekulert i at Søviknes ikke ville kunne komme inn i sentralstyret etter at han hadde sex med en 16 år gammel jente under et landsmøte i ungdomspartiet i 2001. Selv tror han den saken ikke betyr noe i dette tilfelle.

– Jeg tror ikke den saken betyr noe nå, det er de tilbakemeldingene jeg har fått. Denne gangen dreide det seg om bompengesaken, sier han.

LES OGSÅ: Søviknes forsvarer bompenger i Os