Hopp til innhold

Bompengestrid kan stoppe Søviknes

Det er ikke gitt at tidligere nestleder i Fremskrittspartiet Terje Søviknes blir innvalgt i sentralstyret på landsmøtet til helgen.

Video Strid rundt søviknes.mp4

Bompengestriden internt i Fremskrittspartiet vil bli en real personkamp. Flere fylkeslag jobber nemlig på spreng for at Os-ordføreren ikke blir valg inn i sentralstyret. Som motkandidat stiller Bård Hoksrud som sitter i Stortingets samferdselskomite.

– Det er selvfølgelig en del som er veldig opptatt av bompenger og at vi skal følge partiets program. Og det var på den bakgrunn at jeg ble spurt, sier han.

Var det etter at valgkomiteen hadde lagt frem sitt forslag?

– Ja, det var i hvert fall da det ble konkret, sier Hoksrud.

Har fått kritikk

Søviknes har fått kritikk for at han i 2004 gikk inn for å bompenge-finansiere veiutbygging i hjemkommunen. Det uten folkeavstemming, og mot partiets program.

– For meg blir kampsaken at vi må være tydelige på programmet vårt og følge det opp. Da er bompenger en veldig viktig sak, sier Hoksrud.

Frps Terje Søviknes

Det er ikke sikkert at ordfører i Os Terje Søviknes blir valgt inn i Fremskrittspartiets sentralstyre på helgens landsmøte.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Bakteppe er at halvparten av fylkespartilagene ber helgens landsmøte vedta å brukes sterkere lut mot lokalpolitikere som kompromisser bort partiprogrammet. Siv Jensen prøver etter beste evne å roe ned gemyttene, hun sier Frp er mot bompenger.

– Det er vi veldig tydelige på at vi mener. Og det er den politikken vi i det alt vesentligste fører rundt omkring i landet, sier hun.

Eneste alternativ for å få vei, sier Terje Søviknes til NRK om egen innsats.

– Vi er begge motstandere av bompenger både Hoksrud og jeg, sier Søviknes. Og bekrefter at han er klar til kamp.

Klar for kamp

– Kampvoteringer er alltid spennende, så håper jeg vi får en real god politisk diskusjon og en real fight når valgene nærmer seg på søndag, sier han.

Siv Jensen vil bli gjenvalgt som partileder. I tillegg skal det velges tre sentralstyremedlemmer.

Valgkomiteen foreslår gjenvalg at Kristian Dahlberg Hauge fra Sør-Trøndelag og Morten Høglund fra Akershus. Terje Søviknes blir foreslått som nytt medlem.