- Jeg hadde gledet meg å jobbe med Siv Jensen

Os-ordfører Terje Søviknes kom ikke inn i Frps sentralstyre, men døren er ikke lukket skal vi tro partilederen.

Terje Søviknes under Fremskritspartiets landsmøte på Gardermoen

Terje Søviknes tapte kampen om sentralstyreplass i Frp.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

På partiets landsmøte ba en ydmyk Søviknes partiet glemme enkelt episoder og stemme på ham, men Frps tidligere kronprins tapte kampen mot stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

– Jeg tror ikke døren er lukket for evig og alltid. Vi må ikke overdrive dette. Landsmøtet måtte velge blant fire svært gode kandidater, og én av dem kunne ikke nå opp, sier Jensen.

Skuffet

– Jeg er litt skuffet, men hadde gledet meg til å jobbe med Siv Jensen, sier Søviknes til NRK, som mener dette ikke er verdens undergang.

Søviknes fikk med sine 99 stemmer færrest stemmer og tapte med det kampen mot utfordrer Bård Hoksrud som fikk 131.

Kristian Dahlberg Hauge og Morten Høglund ble også valgt inn i Frps sentralstyre.

Det har i forkant av valget vært knyttet stor interesse til om partiet med dette valget vil stramme inn i forhold til partifeller som tilalter bompenger i sine kommuner, og Søviknes håper ikke dette valget er en indikasjon på et slikt valg.

– Handlet om bompenger

– Jeg håper ikke dette valget fører til at paritet blir vanskeligere å samarbeide med.

Søviknes har vært borte fra rikspolitikken siden 2001, da han som ung og lovende nestformann trakk seg tilbake til Os etter en sexhistorie med en mindreårig jente under et landsmøte. Han tror ikke denne saken hindret ham i dag.

– Jeg tror ikke den saken hadde noe å si i dag, dette handlet nok mer om bompenger, sier Søviknes, som for seks år siden stemte ja til en bompengefinansiert vei i hjemkommunen Os.

Spedalsk

På spørsmål om han er «spedalsk» for evig og alltid for sin omstridte stemmegivning i 2004, svarte Søviknes at han ikke har nye planer om å gjeninntre i rikspolitikken. Derfor ville han heller ikke kommentere utsiktene til å delta i nominasjonskampen forut for stortingsvalget i 2013.

Under presentasjonen av sitt eget kandidatur før voteringen sa Søviknes at det var med ydmykhet og takknemlighet at han som valgkomiteens kandidat møtte landsmøtet i plenum.

– Det er spesielt å stå her i dag, nesten ni år etter at jeg trakk meg fra sentrale organer. Jeg tror jeg tør si at det er en tryggere og bedre politiker som står framfor dere i dag, sa Os-ordføreren.

Siv Jensen ble gjenvalgt som partileder omtrent enstemmig med 222 stemmer. Elleve stemte blankt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger