Hopp til innhold

Sjømannskirken i Paris holder åpent lørdag

– Dette er forferdelig for pariserne og for oss som bor her, sier sjømannsprest Ola Johannes Jordal. I kveld åpner han dørene i kirken.

FRANCE-ATTACKS-PARIS

– VI ER ALLE BERØRT: Det er lagt ned blomster utenfor baren Le Carillon der 14 mennesker ble drept fredag kveld. Sjømannsprest Ola Johannes Jordal var selv i sentrum av byen da terrorangrepet skjedde.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Alle som ønsker det, kan komme hit for stillhet, mulighet for å tenne lys og noen å snakke med, sier sjømannsprest Ola Johannes Jordal i Paris lørdag formiddag.

Sjømannskirken er i kontakt med den norske ambassaden i Paris og er en del av deres beredskapsteam. Ifølge Utenriksdepartementet er det så langt ingenting som tyder på at nordmenn er skadd eller drept i terrorangrepene fredag kveld.

– Franske myndigheter oppfordrer alle til å være varsomme med å ferdes utendørs. Vi er tilgjengelig på telefon for de som ønsker noen å snakke med, sier sjømannspresten.

LES OGSÅ: Politikilder: Minst 128 døde i Paris

UD ber alle nordmenn melde ifra om sin status til sine pårørende. De ber også folk holde seg innendørs.

Var selv i sentrum

– Vi er alle berørte av terrorangrepene. Vi oppfordrer alle nordmenn i området til å følge med på UDs nettsider og holde seg oppdatert på hva de franske myndighetene melder, sier Jordal.

Selve sjømannskirken ligger i Le Vesinet, 20 minutter med tog fra sentrum av Paris. Sjømannspresten fra Lindås i Hordaland, og hans kone Yvonne Cecilie driver kirken sammen. De var i sentrum da ryktene om angrepet begynte å spre seg.

– Forferdelig for pariserne og for oss

Sjømannskirken i Paris

UTENFOR BYEN: Det tar 20 minutter med tog fra sentrum av Paris, til Sjømannskirken i byen.

Foto: Sjømannskirken

– Vi var på et arrangement med Sjømannsrådet i kveld og fikk informasjon der om at det hadde vært skyting i Paris, og at det sannsynligvis var tryggest å bare komme seg hjem. Da tok vi rådet og begynte å bevege oss hjemover, sier han til BA.

Ekteparet kom seg hjem med metroen, og følte seg trygge i huset sitt utenfor sentrum.

– Vi føler at vi er trygge her, men vi er bekymret for nordmenn som befinner seg i byen og de opplevelsene de har hatt. Dette er forferdelig for pariserne og for oss som bor i Paris, sier han til avisen.

LES OGSÅ: – Paris er helt stille i dag