Sang selvskrevet låt for sin knivdrepte bror

Lørdag ble det avholdt minnekonsert for drepte Said Bassam Chataya (28). Den etterlatte broren var en av mange som sang til ære for Chataya i Bergen.

Mohamed Bassam Chataya (20) (t.v) og Artin Amookhteh (23)

SANG FOR BROREN: Chatayas lillebror, Mohamed Bassam Chataya (20) (t.v.) og bestekompis, Artin Amookhteh (23) fremførte en selvskrevet låt for avdøde Chataya under lørdagens minnekonsert.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

Said Bassam Chataya ble knivstukket med døden til følge utenfor Circle K i Solheimsviken i Bergen den 15. februar. Lørdag ble det avholdt minnekonsert for ham på Torgallmenningen.

To sønner blant publikum

Blant publikum sto Chatayas to etterlatte sønner på fire og fem år. Fra scenen fremførte Chatayas kompis, Artin Amookhteh (23), og hans bror, Mohamed Bassam Chataya (20) en selvskrevet låt til ære for ham.

Det ble også vist en musikkvideo med sangen som Chataya jobbet med å ferdigstille samme dag som han ble drept, kalt «Lettere».

– Sangen har en veldig sterk tekst som handler om å ha det vanskelig. Chataya ønsket at livet skulle bli lettere for ham og familien, sier Marco Elsafadi.

Elsafadi har vært en av arrangørene bak minnekonserten. Han ble kjent med Chataya gjennom arbeidet i barnevernets nå nedlagte program, New Page.

– Konserten er en motpol til den volden han selv ble utsatt for. Det har vokst frem en holdning blant ungdommer om at det er greit å gå rundt med kniv. Ett av budskapene vi ønsker å nå frem med under konserten er at det ikke er greit, sier han.

I tillegg til å formidle et budskap om at vold ikke er greit, vil inntektene fra konserten gå til Chatayas to etterlatte sønner.

Marco Elsafadi

EN GOD VENN: Marco Elsafadi var en god venn av Said. Han har vært en av hovedarrangørene bak lørdagens minnekonsert.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

– En måte å møte ham igjen på

Rektor ved Valby barneskole i Larvik, Marit Gravklev, reiste til Bergen lørdag for å ta et siste farvel med Chataya. Gravklev ansatte Chataya og moren på barneskolen for omtrent ti år siden. Hun forteller at han og familien har gjort inntrykk på henne.

– Chataya jobbet på oppvekstsenteret på skolen og moren som renholder. Konserten i dag er en fin måte å møte ham igjen på. Said og familien hans har lært meg mye om hvordan det er å ha det vanskelig.

Rektor ved Valby barneskole, Marit Gravklev

TILREISENDE: Rektor ved Valby barneskole, Marit Gravklev, kom lørdag ens ærend til Bergen for å få med seg minnekonserten som ble holdt for Chataya.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

Det var Elsafadi som fikk Chataya til å flytte fra Larvik til Bergen for å hjelpe ham med å ta fatt på voksenlivet.

– For meg var han som en lillebror. Han har levd et liv der han har hatt det tøft, men han har aldri hatt noen onde hensikter. Han var veldig snill og god, og var en person som var lett å bli glad i, sier han.

På scenen var også kjente artister som Kamelen, Dårlig Vane og Marthe Valle. Alle stilte opp gratis.

– Alle som sto på scenen hadde et forhold til Said, forteller Elsafadi

Kamelen

KJENTE ARTISTER: Kjente artister som Kamelen, Marthe Valle og Dårlig Vane var blant dem som fremførte under lørdagens minnekonsert.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK