Sandviken: – Vi hører hjemme i Toppserien

Etter flere år i Arna-Bjørnas skygge, satser Sandviken stort i Toppserien.

Strålende sol da Sandviken møtte Arna-Bjørnar

KLARE FOR OPPKJØRING: Sandviken møtte Arna-Bjørnar til treningskamp som en del av oppkjøringen til Toppserien 2015. Sandviken vant, 3–1.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Sandviken har hentet Madeleine Giske, tidligere Arna-Bjørnarprofil for å løfte laget sportslig. Giske, som tok «the double» med LSK Kvinner i fjor, skal fungere både som spiller og daglig leder i Sandviken.

– Jeg har spilt i Sandviken før. Å få jobbe som daglig leder i en toppserieklubb er veldig spennende og en ny utfordring, sier hun.

– Vi hører hjemme i Toppserien.

Nyopprykkede Sandviken lader opp til sesongen. I flere år har de gått i skyggen av Arna-Bjørnar. Onsdag kveld møttes rivalene for treningskamp og oppkjøring.

Arna-Bjørnar vant 3-1 hjemme mot Sandviken.

Madeleine Giske

LANG ERFARING: Madeleine Giske har spilt elleve år i toppfotball, og har blant annet erfaring fra landslaget. Nå er hun klar for oppkjøring til sesongstart som spiller og daglig leder i Sandviken.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Vil satse på gode rutiner

27-åringen håper at all erfaringen fra Arna-Bjørnar, Røa og LSK vil være med på å styrke laget og spillet i Sandviken.

– Det skorter ofte litt på rutiner i toppserielag. Nå har jeg spilt toppfotball i mange år, og på landslaget og i mesterskap. I tillegg har jeg rutine fra det beste laget i Oslo, og vet hvordan de driver laget på og utenfor banen. Det er en erfaring som jeg vil ta med videre i Sandviken og som jeg tror jeg kan bidra med her.

Ettersom fylkets tre beste herrelag alle må tilbringe 2015 i 1. divisjon, kan Sandviken kapre tronen som Bergen beste fotballag dersom de gjør sine saker bedre enn Arna-Bjørnar. Ifølge Giske har laget ikke satt seg noe konkret mål for sesongen annet enn å berge plassen, men samtidig har rødtrøyene i Arna mistet flere profiler.

Håper på positiv signaleffekt

Giske håper at Sandvikens satsing på profilerte spillere som Stine Andreassen og henne selv vil gi positive signaleffekter til potensielle spillere.

– Jeg håper jo at spillerne ser at det ikke bare er Arna-Bjørnar det er aktuelt å gå til når man skal velge et lag, at de ser at det er mye spennende som skjer i Sandviken. Vi vil gjøre det tydelig at vi har ambisjoner og skal bite fra oss etter hvert.

I kveld spilles det treningskamp mellom Sandviken og bergensrivalen Arna-Bjørnar. Giske medgir at hun er spent på hvor de nyopprykkede står i forhold til byrivalen, som har tatt bronse i serien tre år på rad.

– Det er jo tidlig januar og vi har nettopp begynt med fotball igjen, så i denne kampen tror jeg alt kan skje. Det er selvfølgelig en prøvelse og det kommer til å vise litt hvor vi står i forhold til et toppserielag som tok bronse i fjor, så vi gleder oss til det, sier hun.