– Vi er forundret over hvor dårlig salget går

Publikumstallene for eliteserien fortsetter å stupe. I Bergen finner man ikke lavere tilskuertall siste 30 år. – Vi klarer ikke helt å se hva vi skulle gjort annerledes, sier kommersiell leder Camilla Schutz.

Camilla Schutz

FORUNDRET: Kommersiell leder i SK Brann, Camilla Schutz, er overrasket over det lave billettsalget.

Foto: Anders Ekanger / NRK

8447 tilskuere kjøpte billett til årets første hjemmekamp på Brann Stadion. Det er 105 færre tilskuere enn under åpningskampen i 1. divisjon i 2015.

Hvert eneste år siden 1994, hvor Brann har spilt på øverste nivå, har klubben kunnet ønske mer enn 10 000 tilskuere velkommen på de to første kampene i serien. Høyest var snittet i 2008, året etter at seriegullet kom hjem. Da fikk over 17 000 tilskuere med seg begge de to første kampene.

I år er tallet halvert.

Brann Stadion er under oppussing, og hele søndre langside er revet. Det betyr i praksis at tilskuerkapasiteten har sunket fra 17 696 til 12 914 denne sesongen. Likevel klør man seg i hodet i markedsavdelingen i klubben.

Nedgangen er på 21 prosent de to første kampene i fjor sammenlignet med i år.

– Vi er litt forundret over hvor sakte fart det er i billettsalget til nå. Jeg vil ikke bruke ordet krise om situasjonen akkurat nå, men blir det tilsvarende tall når mai-kampene er ferdigspilt, da er det noe som skjer som vi ikke helt forstår oss på.

Det sier kommersiell leder i Sportsklubben Brann, Camilla Schutz.

– Alle sliter med det samme

Til tross for at den ene langsiden ligger i grus rundt stadion, synes Schutz det er underlig at tilskuertallene er såpass lave. Sammenligner hun seg med andre eliteserieklubber, mener hun derimot det er akseptable tall. Kollegaene hennes i andre klubber sliter med akkurat det samme.

– Der er en nedgang over hele linjen. Vi har fått opplyst at årets tall til nå er 22 prosent lavere enn i fjor, forteller hun.

– Kan dette gå ut over totaløkonomien i klubben?

– Det kan det gjøre hvis denne trenden fortsetter. Vi budsjetterer med noen lave kamper, men slik situasjonen er nå går det greit. Vi tåler derimot ikke veldig mange kamper med lave tall før vi må justere noen av budsjettene våre, sier Schutz.

Lite publikum i Eliteserien

PUBLIKUM SVIKTER: Bildet er fra Brann Stadion under fjorårets første hjemmekamp mot Strømsgodset.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

– Nærmest et mageplask

Heller ikke de sportslige resultater har foreløpig hjulpet. Brann ligger på 2. plass i eliteserien med én kamp mindre spilt enn Molde.

– Brann har hatt en fantastisk start, men eliteserien som helhet har hatt en elendig start, sier redaktør i supportermagasinet «Den 12. mann», Gjert Moldestad.

Gjert Moldestad

– MAGEPLASK: Redaktør i supportermagasinet «Den 12. mann» Gjert Moldestad, mener eliteserien som helhet har hatt en elendig start.

Han forstår ikke hvorfor serien måtte sparkes i gang mens det var full vinter i Norge. Han kunne også tenke seg et skikkelig smell når serien først blåses i gang.

– Brann skulle starte serien borte mot Ranheim. Hvorfor ikke sette opp en skikkelig kamp som trekker tilskuere og som skaper entusiasme?, spør han.

Når flere kamper også ble utsatt ble det en negativ greie rundt hele seriestarten, mener Ranheim.

– Da fikk eliteserien en kjempedårlig start. Nærmest et mageplask.

Laster innhold, vennligst vent..