Mer enn en million samlet inn til sykkel-VM

Sykkel-VM har så langt fått inn 1,1 millioner kroner, bare 15 timer etter at de opprettet en Vipps-konto for folk som vil gi gaver.

Sykkel-VM i Bergen, ved Landås

FULL RULLE: Engasjementet for sykkel-VM fortsetter, helt inn på Norges Cykleforbunds konti.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Til sammen 6000 personer har så langt gitt gaver og klokken 14.00 passerte tallet et syvsifret beløp. Siden da er det kommet inn ytterligere 100.000 kroner.

Det er helt absurd. Vi har ikke sett dette komme i det hele tatt, sier pressekontakt Torill Schalk i sykkel-VM til NRK.

VM-arrangøren bedyrer at de ikke selv hadde planlagt at de skulle ha en innsamlingskonto. Schalk sier de kun har svart på henvendelser fra folk som vil gi gaver, samt opprettet Vipps-kontoen og delt informasjon om denne.

Ifølge sykkel-VM har også de enorme summene skapt problemer for innrapporteringssystemet til Vipps.

– Det er så stor pågang at de ikke klarer å holde oss løpende oppdatert på hvor mye som kommer inn, sier Schalk.

Spontan aksjon

Det var i går ble det ble satt i gang flere spontane kronerullinger da det ble kjent at sykkel-VM styrer mot et underskudd.

I dag er sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen overveldet.

– Allerede før klokken 09.00 i dag hadde flere tusen overført sitt bidrag. Jeg har ikke full oversikt, for folk bruker ulike kontoer. Men beløpene ligger stort sett mellom hundre og tusen kroner, sier Hansen til NRK.

Mer penger på vei

Tirsdag ettermiddag passerte de innsamlede midlene altså en million kroner. Mer er på vei. Pengestrømmen har langt fra stoppet opp.

Hansen

OVERVELDET: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er tydelig at mange har satt stor pris på den sykkelfesten vi hadde de dagene. At de vil gi et lite bidrag tilbake, er jeg utrolig takknemlig for, sier Hansen.

Robert Rastad, kommunaldirektør i Bergen kommune, sier at også de så engasjementet for sykkel-VMs økonomi i sosiale medier.

– Vi lurte på om vi skulle opprette en konto, men så at dette gikk av seg selv, sier Rastad til NRK.

Ble dyrere enn beregnet

Flere faktorer gjorde sykkel-VM til en større økonomisk hodepine enn det som var forutsett, blant annet sterkere terrorsikring, høyere eurokurs og sviktende sponsormarked.

Du kan lese mer her. Sykkel-VM mot underskudd: Håper staten skal ta regningen

Kristin Solhaug fra Erdal på Askøy er en av dem som gikk ut på Facebook og oppfordret til kronerulling i går. Også hun er fornøyd med responsen.

– Foreløpig ser det veldig bra ut. Mange har tenkt på det samme, sier Solhaug til NRK.