Hopp til innhold

Kom tidlig og la selfiestangen bli hjemme

Sikkerheten i forbindelse med Paul McCartney sin konsert i Bergen fredag blir streng. De 23.000 som er ventet må beregne ekstra god tid for å komme seg inn.

Paul McCartney på scenen under konserten "Out There" i Telenor Arena i Bærum tirsdag kveld.

PÅ SCENEN: Paul McCartney under konserten i Telenor Arena i Bærum i fjor. Fredag spiller han for 23.000 i Bergen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Når Paul McCartney gjør sin eneste konsert i Norge fredag, blir det gjennomført såkalt «utvidet sikkerhetskontroll» for de 23.000 publikummerne.

– Det er ingen dramatikk i dette. Det er veldig mange mennesker som skal inn i løpet av kort tid. Da er det veldig viktig at folk er ute i god tid, sier sikkerhetsansvarlig Martin Holmes i Bergen Live til NRK.

I en mail skriver Bergen Live at alle konsertgjengerne av hensyn til sikkerheten vil bli kroppsvisitert ved inngangene til konsertområdet. Også vesker, bager og sekker vil bli kontrollert.

– Det er de vanlige tingene vi er ute etter. Vi ser etter foto- video og annet innspillingsutstyr. Dessuten er vi på jakt etter flasker, bokser, harde gjenstander som kan skade andre, alle våpen av en eller annen art, fyrverkeri, laserpenner, selfiestenger, store bannere, paraplyer og klappstoler. Dessuten er det også ulovlig å ta med seg drikke- og matvarer, samt kjæledyr.

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen (2012)

KLEDD FOR REGN:Det kan kan kanskje være lurt å kle seg slik disse gjorde under konserten med Bruce Springsteen på Koengen for fire år siden. Paraplyen må imidlertid bli igjen hjemme.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Alt klart for konsert

Det er travle dager for de ansatte i Bergen Live. Scenen til McCartney-konserten er allerede i ferd med å reise seg på konsertområdet på Koengen. .

13 semitrailere har kjørt den til Bergen. To kranbiler og sju gaffeltrucker trengs for å få det hele opp.

– På konsertdagen fredag vil Bergen Live ha mellom 600 og 700 mennesker i sving på Koengen, sier Holmes.

Samtidig som man forbereder seg til storkonserten med Paul McCartney skal man også gjennomføre en konsert på plenen på Bergenhus festning allerede onsdag.

Det dreier seg om det danske hardrockbandet, Volbeat. Som Paul McCartney konserten er også denne utsolgt.

Martin Holmes

BER FOLK VÆRE TIDLIG UTE: Martin Holmes er sikkerhetsansvarlig i Bergen Live.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Regn, sol eller begge deler

Værvarselet for fredag har endret seg de siste dagene. Først lød varselet på sol og fint vær, så ble det regn. Det siste varselet går ut på varierende vær.

Det kan bli litt nedbør, men er også muligheter for sol under konserten. Temperaturen blir trolig et sted mellom 15 og 20 grader.

– Vi er jo fra den byen vi er ifra, og tar det været vi får. Når det er sagt, skulle det bli sol, så er vi selvsagt ekstra fornøyd, sier Martin Holmes i Bergen Live.

Koengen - rigging av scene til Paul McCartney konsert

REISER SEG: 13 semitrailere måtte til for å frakte den store scenen til Bergen.

Foto: Espen Hatlestad / NRK