Hopp til innhold

Ronny (43) funnet død på parkeringsplass – mann i 20-årene siktet for drap

BERGEN (NRK): To og en halv måned etter at Ronny Nygård ble funnet død, har politiet åpnet drapssak. – Han var en fantastisk person, sier venner om 43-åringen.

Ronny Nygård

FUNNET DØD: Ronny Nygård fra Askøy jobbet på fergen mellom Bergen og Osterøy. Han blir beskrevet som en livlig og artig venn og kollega.

Foto: Privat

– Det er ekstra vondt å få denne nyheten. Vi hadde vært igjennom en prosess da han døde. Å høre at saken nå er en drapssak blir rett og slett opprivende, sier Frode Vedå, fergekaptein og kollega av avdøde Ronny Nygård.

To og en halv måned etter at han ble funnet død, innkalte politiet i Bergen i dag inn til pressekonferanse om dødsfallet.

– En mann i slutten 20-årene er pågrepet og siktet for drap, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt.

Ble først avhørt som vitne

Siktelsen kommer etter lang tids etterforskning av et mistenkelig dødsfall i Åsane natt til 1. juni, hvor en mann ble funnet død like ved parkeringsplassen til Rema 1000 Ulset i Hesthaugvegen.

Vedkommende skal først ha vært avhørt som vitne i saken. Politiet fant da ting i forklaringen som ikke stemte og siktet ham for uriktig forklaring.

– Det har vært gjennomført en rekke krimtekniske undersøkelser, analyser og avhør. Det er resultatet av disse som nå gjør at vi har siktet denne mannen for drap, sier Knutsen-Berge.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt forteller om bakgrunnen for at en mann i 20-årene er siktet for drap på 43-åringen som ble funnet død ved en parkeringsplass i Åsane.

MØTTE PRESSEN: Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge forteller om bakgrunnen for at en mann i 20-årene nå er siktet for drap.

Venn av avdøde: – En fantastisk person

Ronny Nygård på Åsane terminal

SLIK VAR HAN KLEDD: Politiet har gått ut med dette bildet av avdøde tatt på Åsane terminal.

Foto: Politiet

Den døde er Ronny Nygård (43) fra Askøy. Politiet offentliggjorde navnet på pressekonferansen med samtykke fra de pårørende.

43-åringen beskrives av dem som kjente ham som en livlig og artig mann som var svært godt likt.

– Han var en fantastisk person. Han hadde et lunt og fint vesen. Dødsfallet hans var helt forferdelig trist, og nå blir det enda verre hvis det viser seg at han er drept, sier venn og kollega Helge Kalvenes til NRK.

De to jobbet sammen på fergen MF «Ole Bull» som går på strekningen Breistein-Valestrandsfossen mellom Bergen og Osterøy.

– Ronny var helt unik med passasjerene og hadde alltid tid til å slå av en spøk, sier Kalvenes.

– Han er et stort tap for oss og vi er fortsatt i sorg, sier Frode Vedå, som har jobbet med Nygård på fergen i lang tid.

Passasjerer, venner og familie la ut en rekke minneord om den populære fergebillettøren i tiden etter dødsfallet. Flere omtaler ham som «Mr. Ole Bull», etter navnet på fergen.

– Jeg har så vidt fått snakket med dem. De formidler at de har en veldig tøff tid, og at de nå ønsker fred og ro, sier Kjetil Ottesen, som er familiens bistandsadvokat.

Blir like lei meg hver gang jeg skal ta fergen og innser at du ikke er på jobb, og at du ikke kommer tilbake. Favoritten, gledessprederen. Du gjorde dagen for mange.

Fergepassasjer / Minneside for Ronny Nygård

Tok nattbussen fra Bergen

Det var om formiddagen lørdag 1. juni i år at Nygård ble funnet død. 43-åringen ble funnet i en skråning like ved parkeringsplassen til Rema 1000-butikken i Hesthaugvegen i Åsane.

Mannen hadde vært i Bergen sentrum om kvelden fredag 31. mai, ifølge politiets opplysninger. Han tok nattbussen mot Tertnes, og gikk av på Åsane terminal i 03-tiden natt til lørdag.

Rema 1000 Hesthaugvegen

FUNNET DØD HER: 1. juni ble 43-åringen funnet død på denne parkeringsplassen ved Rema 1000 i Åsane. To og en halv måned senere tror politiet det dreier seg om drap.

Foto: Åsmund Gullachsen / NRK

Dette var siste observasjon politiet hadde av 43-åringen, da de første gang informerte offentligheten om saken seks dager etter dødsfallet.

Da ba de også om at andre passasjerer som gikk av på Åsane terminal, og personer som oppholdt seg på terminalen, tok kontakt.

Ber ungdomsgjeng melde seg

– Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med folk som har tatt nattbuss nummer 30 fra Bergen til Åsane terminal den aktuelle natten, sier politiadvokat Knutsen-Berge.

– Spesielt er vi interessert i å komme i kontakt med en ungdomsgjeng som skal ha vært på denne bussen. Vi understreker at disse ikke er mistenkt på noen måte, sa politiadvokaten på torsdagens pressekonferanse.

Overfor NRK forteller politiadvokaten at avdøde skal ha vært i en konflikt med denne ungdomsgjengen på bussen.

– Er det noen forbindelse mellom siktede og denne ungdomsgjengen?

– Nei, ikke som vi har indikasjoner på hittil, sier Knutsen-Berge.

Funn på stedet ga ikke noen klare svar på hva som hadde skjedd med 43-åringen, sa politiet 7. juni. Nå har de altså siktet mannen i slutten 20-årene for drap.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt

MØTTE PRESSEN: Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge møtte pressen på politihuset i Bergen kl. 10.00 (Arkivfoto)

Foto: Jon Bolstad / NRK

Forsvarer: – Siktede nekter straffskyld

Advokat Einar Råen er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede, som skal ha hatt kontakt med politiet tidligere, men ikke være en såkalt kjenning.

Det skal heller ikke være noen kjent relasjon mellom siktede og avdøde.

– Han erkjenner ikke straffskyld og har heller ikke noe kjennskap til noe drap, sier Råen til NRK.

Politiet opplyser at pågripelsen onsdag kveld gikk rolig for seg og at siktede samarbeider greit med politiet. Han ble avhørt for første gang samme kveld, og skal i avhør også torsdag.

mann død hesthaugvegen