Lensmannen: – En sak som har fått et tragisk utfall

De to parene havnet i slagsmål på Stord i natt. Da ambulanse kom frem fant de en mann i 50-årene bevisstløs og med alvorlige hodeskader. Søndag døde mannen på sykehus.

Voldsepiode på Stord

SPERRET AV: Politiet sperret av boligen i Sagvåg på Stord, mens de gjør kriminaltekniske undersøkelser på stedet. I ettermiddag døde mannen som ble utsatt for vold.

Foto: Henrik Mundal Andreassen / Sunnhordland

Det var klokken 13.45 at Helse Bergen meldte at mannen i 50-årene døde etter voldsepisoden på Stord i natt.

Mannen ble fløyet til Haukeland sykehus med hodeskader i dag tidlig. Tilstanden til voldsofferet var lenge uvisst, men ble i ettermiddag sluppet av sykehuset.

– Det er for tidlig å si om dette er en drapssak. Etterforskningen må bringe på det rene hva som har hendt, sier operasjonsleder Jarle Utne Reitan i politiet til NRK klokken 14.00.

Startet avhør

Etterforskningen får nå høyere prioritet. Vi har skalert opp etterforskningen og kalt inn ekstra mannskap i ettermiddag.

Jarle Utne Reitan, operasjonsleder

Avhørene etter den grove voldsepisoden på Stord kom i gang i ettermiddag. En mann sitter i arresten, pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse etter volden på Stord i natt.

To kvinner, partnere til de to mennene, er de mest sentrale vitnene til det som skjedde. De var i huset da den døde mannen i 50-årene ble påført hodeskader.

– Mannen har vært utsatt for grov og stump vold. Han var bevisstløs og ikke mulig å få kontakt med da vi kom til stedet, sier Reitan.

Voldsepisoden skjedde i Sagvåg på Stord i natt, og ble meldt til AMK og politiet like før klokken 07.00.

– Etterforskningen får nå høyere prioritet. Vi har skalert opp etterforskningen og kalt inn ekstra mannskap i ettermiddag. Kriminalteknikere er på vei til stedet, og det er kalt ut etterforskere som skal ta grundigere avhør av de impliserte, sier Reitan.

Lensmann Roald Raunholm er en av dem som i ettermiddag jobber med saken.

– Det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd og hva som har vært motivet. Vi etterforsker nå taktisk og teknisk, sier Raunholm.

– Dette er en sak som har fått et tragisk utfall. Vi vil bruke de ressursene som trengs for å få svar på hva som har skjedd, og vi er i den fasen nå, sier lensmannen.

To par hadde kranglet

– Meldingen lød på at en mann var bevisstløs etter vold i en privatbolig, sier Reitan om den første telefonen til politiet.

Det var totalt fire personer på adressen da politiet kom frem. De to parene hadde vært sammen gjennom natten og drukket da de hadde begynt å krangle.

– Det hele endte med slagsmål. Denne mannen er utsatt for grov vold, og en kvinne var også utsatt for vold og blitt skadet, sier Reitan.

Partneren til den fornærmede kvinnen er pågrepet. Mannen i 40-årene er siktet for volden mot mannen i 50-årene. Hva som har skjedd før mannen i 50-årene ble slått bevisstløs, er usikkert.

Da mannen ble fraktet bort pustet han, men var fremdeles ikke bevisst. Politiet beskrev volden som grov, og hodeskadene som alvorlige da mannen ble fløyet til sykehus.

– Dette er beskrevet som alvorlige skader. Når det er slike skader så betrakter vi dette som grov vold, sier operasjonslederen.

Siktede i 40-årene har ennå ikke forklart seg. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Dette vil enten bli utvidet til legemsbeskadigelse med døden til følge, eller en drapssiktelse.

– Etterforskningen får vise hvilken siktelse vi ender opp med til slutt, sier lensmannen.

Voldsepisode på Stord i Sagvåg

GROV VOLD: Da politiet kom frem til boligen i morgentimene i dag, fant de en mann i 50-årene bevisstløs. Ambulansepersonell fikk ikke kontakt med ham, og han ble fløyet i all hast til Haukeland sykehus.

Foto: Henrik Mundal Andreassen / Sunnhordland

Full etterforskning i dag

Politiet prioriterte saken tidlig, og satte i morges i gang full etterforskning. Boligen i Sagvåg er forseglet av politiet, i påvente av undersøkelser på åstedet.

– Noen full oversikt over hva som har skjedd, har vi ikke nå. I dag vil det bli tatt en del avhør og det blir etterforskning utover dagen. Dette er ikke en sak vi lar ligge til etterforskning i uken som kommer, sier Reitan.

Han understreker at de ser svært alvorlig på saken.

– Når noen blir utsatt for stump vold slik at det ikke er mulig å få kontakt med dem, er det åpenbart en alvorlig situasjon.