Mann (25) siktet for voldtekt

Mannen er siktet for voldtektsforsøk og en fullbyrdet voldtekt. Kvinnen som ble forsøkt voldtatt i Bergen sentrum i natt fikk hjelp av to handlekraftige brødre.

Fosswinckels gate

FORSØKT VOLDTATT: Kvinnen (24) var på vei fra Torget da hun oppdaget at en mann fulgte etter henne. I Fosswinckels gate tok han tak i henne og sa grove, seksuelle krenkelser, ifølge politioverbetjent Jannicke Bremar Johannessen.

Foto: Stian Røkenes / NRK

En person er pågrepet av politiet i forbindelse med saken, opplyser fungerende leder for vold og sedelighetsseksjonen, Jannike Bremar Johannessen til NRK.

Mannen er siktet for voldtekt. I tillegg er han siktet for en fullbyrdet voldtekt, bekrefter politiadvokat Inger-Lise Høyland overfor BA.

– I natt klokken 02.20 ble en kvinne forsøkt overfallsvoldtatt i Fosswinckels gate, sier politioverbetjenten. Johannessen beskriver følgende hendelsesforløp:

Den 24 år gamle kvinnen er på vei fra Torget. Hun oppdager underveis at en mann følger etter henne. Hun prøver å gå raskere, men mannen følger etter. Mannen tar tak i henne og sier grove, seksuelle krenkelser til henne og holder henne fast. Hun klarer å vri seg løs til slutt, og løper mot et brødrepar lenger borte i gaten. De forstår situasjonen kjapt, og den ene går mot gjerningsmannen og prøver å snakke til ham. Da begynner gjerningsmannen å løpe, og den ene av brødrene løper etter.

Jannicke Bremar Johannessen

ROS TIL BRØDRENE: Jannike Bremar Johannessen beskriver innsatsen til brødrene som løper etter den pågrepne som «helt avgjørende».

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Mann pågrepet

– Gjerningsmannen forsvinner inn en lukket dør. Den ene broren gjør en kjempejobb med å registrere hvor gjerningsmannen blir av. Det gjør at vi klarer å pågripe en mann, forteller Johannessen.

– Hva kan du si om personen som er pågrepet?

– Han er 25 år, afrikansk opprinnelse. Politiet vil begjære ham varetektsfengslet.

– Det har vært flere lignende saker i Bergen i det siste. Vil mannen bli sjekket opp mot andre saker?

– Ja, helt klart. Det holder vi på å jobbe med nå. Denne saken vil bli sjekket opp mot hendelsen ved NHH i forrige uke, men den vil også bli sjekket opp mot andre hendelser i Bergen den siste tiden.

Laster kart, vennligst vent...

OVERFALLSVOLDTEKT: En kvinne skal ha blitt forsøkt overfallsvoldtatt i Bergen sentrum i natt.

Politiet roser brødrene

– Hvordan ser politiet på denne jobben de to brødrene gjorde?

– Den var helt avgjørende. Fornærmede klarer ikke å si så mye. Men brødrene skjønner situasjonen med en gang, og følger etter mannen og gir seg ikke. Det fører til at politiet har en adresse å gå inn på, sier Johannessen.