Fiks ferdig velsmakende suppe på under 15 minutter (like lang tid som en posesuppe)!
Ingrediensene kan gjerne varieres litt etter egen smak:
Til fire porsjoner
2 Kyllingfileter
1 gulrot
1 middels stor løk
4-5 ferske sopp
1/2 boks bambusskudd
3 spiseskjeer mais på boks
1/2 rød paprika
6 cm squash
3 store blader kinakål
Broccoli (nok til 5 - 6 små bukketter)
Broccolistilk
1 liter hønsebuljong
Krydder
2 små sterke chilli hvis ønskelig
3 teskjeer sterk karri
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer soyasaus
3 spiseskjeer olje
Slik gjør du det
Del kyllingfiletene i terninger. Stek dem i wok på sterkeste varme i to spiseskjeer olje. Ta på rikelig med karri og soyasausen og stek i tre til fire minutter (til bitene har antydning til farge). Ta ut det stekte kjøttet og oljen i pannen og legg det til side.
Samtidig med at kjøttet steker: Kok opp en liter hønsebuljong (terninger i vann) med rikelig karri og to knuste og oppskjærte hvitløksfedd. Tilsett chilli hvis ønskelig. Den deles ikke opp, men snittes på langs og legges hel opp i kjelen. Frøene fjernes ikke. Kok opp og la småkoke til den skal helles i wokgryten (chilli
tas ut av kjelen når den skal helles over i wok).
Snitt alle grønnsakene i tynne skiver og små terninger. Også
brokkolistilken. Skrelles som gulrot og snittes i tynne skiver. Brokkolihodet deles i fem-seks små buketter. Stekes på sterk varme med en spiseskje olje og litt karri hvis
ønskelig. Kinakålen legges i til slutt. Når grønnsakene begynner å "svette", slå over kokende buljong med krydderblandingen (ca. etter tre-fire minutter).
La koke i ytterligere 3 minutter. Ta wok med grønnsaker og buljong tilside, tilsett kyllingbitene, rør forsiktig rundt. Legg i tallerken straks og pynt med purreløk i
ringer.
Grønnsakene "knaser" og er ikke gjennomkokt. Jeg synes de blir mer friske av at de blir stekt først og ikke kokt noe særlig. Mye vitaminer.
Innsendt av Morten Jespersen.