Hopp til innhold

Krever restriksjoner på Facebook

Kunnskapsministeren mener skolene bør kunne straffe elever som bruker for mye tid på Facebook og lignende i skoletiden.

Bård Vegar Solhjell

SKEPTISK: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil legge begrensninger på adgangen til Facebook i skoletiden.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Innspillet kom på en konferanse for lærere i den videregående skolen i Hordaland mandag. I møte med over 500 lærere kom kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) med en formaning om at ungdommenes nettbruk bør begrenses i skoletiden.

HVA MENER DU?

Si din mening i kommentarfeltet under!

- Må sette klare grenser

- Vi må få elevene til å forstå at vi må sette klare grenser for bruk av Facebook i skolen og ha sanksjoner. Men det skal være lokal handlingsfrihet. Den enkelte skole og lærer må avgjøre, sa Solhjell på konferansen.

Konferansen handler om informasjons- og kommunikasjonsteknologiske utfordringer i den videregående skolen, og Solhjell fremhevet viktigheten av ikke å utsette viktige problemstillinger.

LES OGSÅ: Slik skal Facebook overleve

Vil ikke stenge Facebook

Konkrete forslag til tiltak vil ministeren altså overlate til den enkelte skole. Opplæringsdirektøren i Hordaland, Svein-Erik Fjell, sier i en kommentar at det er fullstendig uaktuelt å hindre elevene tilgang til nettsteder som Facebook, Nettby, Twitter og lignende.

- Det vil ikke være greit å stenge disse nettstedene. Det handler om et læringssyn og elevsyn som jeg ikke synes er godt. Vi må heller ta de sosiale nettstedene inn i undervisningen. Den bokstyrte skolen passer ikke lenger. Til og med Paven er på Facebook, sa Fjell i et tilsvar.

Og hvis du lurer: Nei, Bård Vegar Solhjell er ikke selv på Facebook - i alle fall ikke med søkbar profil. Det er derimot sjefen sjøl, Jens Stoltenberg. Her kan du lese hva Solhjell skriver om saken på sin egen blogg! !

Her kan du lese hva Solhjell skriver om saken på sin egen blogg!

LENKE: Sjekk ut Jens på Facebook her