Slik skal Facebook overleve

Nettsamfunnet sliter med sviktende tall. Nå skal en solid ansiktsløftning få folk hekta igjen. Se det nye designet her!

Facebook
Foto: PAUL SAKUMA / AP

Er du blant dem som i starten var oftere inne på Facebook enn på din lokale nettavis, men som nå bare sjekker brukerkontoen en sjelden gang? Da er du ikke alene. Selv om det stadig blir flere registrerte brukere, er kurven dalende for det populære nettsamfunnet.

Tall fra Nielsen Online i Storbritannia har nylig fått varsellampene til å blinke. De viste nemlig en nedgang i besøkstallene på fem prosent, noe som viser at eksisterende brukere ikke trives like godt som før.

Rydder opp i profilene

Facebook

NY DESIGN: Slik vil profilene se ut om kort tid.

Foto: Facebook preview

I et forsøk på å snu den negative trenden kommer Facebook om få uker til å lansere et helt nytt design, som i første rekke vil gjøre seg bemerket på medlemsprofilene. Mange brukere har klaget på at profilene fylles opp med meningsløse og intetsigende applikasjoner, noe som gjør det vanskelig å finne frem, samt at selve websiden blir tung å laste.

Ansiktsløftningen skal blant annet bidra til å gjøre profilene renere og mer ryddige ved hjelp av et fanesystem, hvor brukeren selv kan velge hvilken informasjon han eller hun ønsker å lese om vedkommende.

- Du har full kontroll

Blant annet kan man på denne måten komme rett inn i brukerens fotoalbum, eller skrive i vedkommendes gjestebok. Hver enkelt bruker skal også få anledning til å lage spesialtilpassede faner, hvor det blir plass til brukerens favorittapplikasjoner.

- Vi prøver å gjøre profilene enklere og mer relevante, samtidig som du fortsatt skal ha full kontroll over din egen profil og hvordan du ønsker å fremstå, opplyses det på Facebook.com.

Spent på reaksjonene

Så spørs det hvordan brukerne vil reagere når det nye designet blir tatt i bruk om kort tid. Tidligere har det kommet kraftige reaksjoner på funksjoner som nå verdsettes høyt av brukerne, som for eksempel den omfattende nyhetstjenesten om hva dine venner foretar seg på Facebook.

SE DET NYE DESIGNET HER

Hva mener du om det nye designet? Si din mening i kommentarfeltet under.