Hopp til innhold

Kraftig opprør i Åsane etter Mjelde-ansettelse

Ansettelsen av Mons Ivar Mjelde møtte «massiv motstand» blant spillere og støtteapparat i Åsane. Nå trekker støtteapparatet seg. – Ingen krise, sier styrelederen.

Mons Ivar Mjelde

STORE REAKSJONER: – Jeg ble litt overrasket over at det skulle være så store reaksjoner mot at vi ansatte Mons Ivar Mjelde, sier styrelederen i Åsane. Mjelde har så langt ikke uttalt seg i saken.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Styret i 1. divisjonsklubben Åsane kvitter seg med treneren som de siste årene har hatt ansvaret for klubbens beste resultatrekke noensinne, Kjetil Knutsen. Det er klart etter flere konfliktfylte møter de siste dagene.

Klubben går i stedet til ansettelse av tidligere Brann-, Bryne-, Start- og Fredrikstad-trener Mons Ivar Mjelde. Det kom som en stor overraskelse på både spillere, støtteapparat og den nå avtroppende treneren.

– Jeg fikk beskjeden (om Mjelde) i avisen. Dette markerer slutten på tidenes saga, sa Knutsen til BT onsdag.

Både spillerne og sportslig leder i klubben ønsket Knutsen videre etter at kontrakten hans gikk ut. Styret var delt, men kom til slutt til at Knutsen måtte gå, tross gode resultater.

Spiller: – Tynt grunnlag

Begrunnelsen skal ha vært at Knutsen ikke har brukt nok lokale spillere, at han ikke har sett nok juniorkamper og at han ikke er et «skikkelig klubbmenneske».

– Jeg føler det er et tynt grunnlag. Jeg føler ting ikke kommer frem. Jeg har mange spørsmål rundt saken som jeg ikke har fått svar på, sa Åsane-spiller Geir André Herrem til BA etter at spillerne hadde blitt informert onsdag kveld.

Temperaturen på møtet skal ha vært svært høy. Blant annet holdt den avtroppende treneren et flammende innlegg foran styremedlemmene.

Kjetil Knutsen, trenar for Åsane Fotball

IKKE MED VIDERE: Kjetil Knutsen, som har ledet bydelsklubben Åsane til 11. og 10. plass i 1. divisjon etter opprykket i 2014, får ikke forlenget kontrakten.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Massiv motstand

Da spillere og støtteapparat ble informert om at Mjelde skulle overta, reagerte de sterkt.

– Jeg ble litt overrasket over at det skulle være så store reaksjoner mot at vi ansatte Mons Ivar Mjelde. Støtteapparatet og spillergruppen har jo signalisert at de står bak Kjetil Knutsen, men når de får vite kandidaten som skal være hovedtrener, ble jeg vel litt overrasket over at det skulle være så massiv motstand, ja, sier styreleder Helge Føllesdal til NRK torsdag.

Han begrunner valget av Mjelde med at han er en god kandidat i forhold til klubbens planer for «videre drift i årene fremover».

Støtteapparatet trekker seg: – Tilliten til ledelsen er ødelagt

Torsdag skriver BT at Knutsens støtteapparat er så frustrerte over prosessen og konklusjonen at de trekker seg, i solidaritet med Kjetil Knutsen.

– Tilliten til ledelsen er ødelagt, sier fysioterapeut og fysisk trener Bjarne Hagen.

Mjelde overtar som hovedtrener 1. desember. Han har så langt ikke uttalt seg i saken, og har torsdag ikke besvart NRKs henvendelser.

Styreleder Føllesdal har ikke gitt opp å få støtteapparatet til å bli.

– Vi vil snakke med dem når det roer seg litt. Vi ønsker å ha dem med videre, sier Føllesdal.

– Slik dette har utviklet seg: Er det krise i Åsane nå?

– Nei. Jeg ser ikke på dette som noen krise. Vi må bare komme oss over helgen, så begynner vi å planlegge for neste sesong.