Hopp til innhold

Kjøpte munnbind av Vollvik: – Eskene var revnet og hadde fingermerker

Da kvinnen i 30-årene skulle åpne pakkene med munnbind fra Idar Vollviks nettbutikk, var eskene fulle av rifter og synlige fingeravtrykk. – Tydelig at eskene er tuklet med, hevder hun.

Munnbind Ludostore

MUNNBIND: Kvinnen bestilte to esker med munnbind fra Idar Vollviks nettbutikk Ludostore. Begge eskene hadde synlige fingermerker og rifter.

Foto: Privat

Tirsdag ble forretningsmannen Idar Vollvik pågrepet av politiet på vei til jobb. Han er siktet for ompakking og feilmerking av munnbind som er solgt videre på nettet.

Politiet mener de kan dokumentere at Vollvik har pakket om såkalt ikke-medisinske munnbind, som deretter er lagt ut for salg som kirurgiske munnbind på nettbutikken Ludostore.

NRK har snakket med en kvinne i 30-årene som nylig bestilte to esker med munnbind gjennom Vollviks nettbutikk Ludostore. Hun ønsker å være anonym.

Kvinnen bestilte munnbindene da myndighetene i august gikk ut og anbefalte munnbind på kollektivtransport i Oslo og Indre Østfold.

– Jeg kjøpte først 10 munnbind på apoteket, men nå var jeg snart gått tom for disse, forteller hun.

Munnbind Ludostore

REVNET: Kvinnen i 30-årene reagerte umiddelbart på at begge eskene med munnbind hadde synlige rifter.

Foto: Privat

Rifter og fingermerker

Da hun denne uken skulle åpne de to forsendingene fra Ludostore, fant hun rifter på eskene og tydelige fingermerker.

Den ene esken var også skitten og hadde skitne fingeravtrykk.

Hun reagerte umiddelbart etter å ha lest om munnbind-beslagene i Idar Vollviks lokaler i Bergen.

– Det var helt tydelig at dette ikke var originalpakningen, og at begge eskene var tuklet med, hevder hun.

Aksjon mot Idar Vollvik-lokale på Titlestad i Bergen

AKSJON: Tirsdag var politiet på et nytt sted i Fana i Bergen, på en annen adresse Idar Vollviks selskaper disponerer.

Foto: Cato Heldal Kristensen

Fikk en annen type

Kvinnen bestilte i utgangspunktet munnbind av type I, som er tillatt å bruke utenfor helsevesenet.

I forsendelsen lå det en beskjed om at nettbutikken ikke hadde flere igjen av typen hun bestilte, og hun fikk derfor tilsendt munnbind av typen IIR. Disse regnes som kirurgiske munnbind og har strengere krav til beskyttelse.

Kvinnen sier hun ikke betviler at munnbindene holder godkjent kvalitet, men reagerer på at pakkene hun fikk var lite hygieniske.

– Jeg kommer ikke til å bruke dem på toget, sier hun.

Munnbind ludostore

BREV: I forsendelsen lå det et brev der Ludostore forklarer hvorfor kvinnen ikke fikk den typen munnbind hun egentlig hadde bestilt.

Foto: Privat

– Vil ikke forhåndsdømme

Kvinnen forteller at hun har sendt bilder av eskene med munnbind til politiet.

Hun har også kontaktet Ludostore og bedt om å få pengene tilbake, men har ikke fått svar fra selskapet via kundeservice.

– Jeg er ikke politi og ønsker ikke å forhåndsdømme noen, men jeg synes det er ekstremt kritikkverdig dersom det er sånn at noen skor seg på pandemien og utsetter andre for helsefare. Det gjør meg kjempesint, sier hun.

Vollvik erkjenner ikke straffskyld, men har innrømmet ompakking. Ifølge forsvarer Einar Råen er det uenighet rundt om han bevisst har gjort noe galt.

– Min klient har forklart seg om produktene han har pakket om, og ser at dette kanskje burde vært gjort annerledes, sier forsvareren.

NRK har forelagt Råen kvinnens opplevelser. Råen sier at han oppfatter dette som en reklamasjonssak og at den aktuelle leveransen ikke nødvendigvis er en del av den pågående etterforskningen til politiet.

I går sa Råen til NRK at det dreier seg om et mindre parti munnbind som Vollvik har kjøpt av en annen importør i Norge.

Onsdag kveld ble Vollvik løslatt etter å ha sittet i lange avhør med politiet. De mener mistanken mot ham er styrket, men at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

Ytterligere én ansatt i selskapet Vovi er siktet i saken. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser de neste dagene.

Idar Vollvik

LØSLATT: Idar Vollvik ble løslatt onsdag kveld etter å ha sittet i avhør på politihuset i Bergen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix