I dag kan du treffe Guns N' Roses

Axl Rose & co er allerede på plass i Bergen. Har du møtt dem?

Guns'n Roses

PÅ PLASS: Axl Rose er i Bergen. Her med tidligere gitarist Robin Finck, nå i Nine Inch Nails.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix/AP

Konserten i Vestlandshallen mandag er turnéåpning for Guns N' Roses i Europa. Gruppen har ikke spilt live på halvannen måned, og bruker derfor litt ekstra tid i Bergen for å øve inn showet skikkelig igjen.

LES OGSÅ: Axl kommer til Bergen | - Ulrich stopper GNR-video | Nå kommer «Chinese Democracy»!

Ut på tur i Bergen

Sjansen er stor for at du kan treffe på et av de åtte GNR-medlemmene dersom du beveger deg i Bergen sentrum søndag. Flere av medlemmene har vært ute på byen og sett både på uteliv og natur.

En av dem er gitarist Ron «Bumblefoot» Thal, mannen som erstattet Buckethead i gruppen for noen år siden. Thal har blant annet lagt ut et bilde på Twitter av folketomme Bryggen , angivelig tatt klokken seks lørdag morgen. Han skryter også av innflygningen til byen.

- Bergen! Nydelig utsikt fra flyet, men hadde ikke kameraet mitt, skriver Thal, som kom allerede torsdag.

Har du møtt noen av GNR-medlemmene? Tips oss på tlf. 55 275 263 el e-post: hordaland@nrk.no

Øvde i hele går

I går var det øving med hele bandet, med følgende oppladning:

- 5 stykker norsk pizza, 6 kopper kaffe og så var jeg klar til å øve hele dagen. Føltes SÅ godt å få hendene på gitaren igjen, å synge sangene og å sette alle de andre helt ut ved å rive av tilfeldige obskure metal-låter innimellom. Haha. Trengte det. Nå er jeg klar, skriver Thal , som også har tatt bilde av Mariakirken.

Gitaristkollega Richard Fortus sov hele veien til Bergen fra LA, og kom også torsdag. Fredag benyttet han sjansen til å se seg om i Bergen, blant annet med en spasertur opp til Fløyen.

- Herlig tur og fantastisk utsikt, skriver Fortus, som har lagt ut dette bildet fra byens mest kjente fjelltopp.

Skryter av bergenserne

Gruppens tredje og ferskeste gitarist heter DJ Ashba, og han har blant annet benyttet anledningen til å besøke rockeklubben Garage. Også han skryter vilt av det første norske turnéstoppet.

- Bergen er mer enn vakker, du kan føle historen. De syv fjellene, brosteinsgatene, fisketorget, arkitekturen - for ikke å glemme folkene her, som er veldig generøse og hyggelige. Mens jeg ser ut av mitt Coca Cola-tilsølte vindu, etter at jeg mistet colaboksen før jeg rakk å åpne det, føles det som om jeg ser på et maleri av Bob Ross gjennom en forvridd linse, skriver gitaristen på Twitter .

Den offisielle GNR-kontoen på Twitter skriver om de uvanlig lyse nettene her i Norge.

- Alt dette dagslyset! Skulle ikke være altfor vanskelig å finne «the Jungle» her i Bergen, skriver vedkommende, som trolig er turnéleder og Axl-kompis Del James.

Stinson på spasertur

Bassist Tommy Stinson, som er den utenom Axl og Dizzy Reed med lengst fartstid i bandet, har også kost seg i Bergen.

- Bergen er nydelig! Jeg har ikke gjort noe annet enn å spasere rundt og ikke tenke på noenting, skriver Stinson på Twitter .

Frontfigur Axl Rose har så langt ikke twitret fra Bergen. Heller ikke keyboardistene Dizzy Reed, Chris Pitman eller trommeslager Frank Ferrer har vært aktive på nett de siste dagene.